StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetRUSIJA SE ‘LJULJA‘

Rublja pala na najnižu razinu ove godine, militanti ubili tri policajca!

Piše dv
7. travnja 2023. - 12:24

Ruska rublja srozala se na najnižu vrijednost u odnosu na dolar i euro u zadnjih godinu dana, piše Sky News. Tako se za jednu rublju sada može dobiti 0,012 dolara, dok se u lipnju prošle godine moglo dobiti znatno viših 0,019 dolara.

Ovaj pad ruske valute uslijedio je nakon što su zapadne zemlje uvele ograničenje cijene na rusku sirovu naftu na maksimalno 60 dolara po barelu, donosi Jutarnji list. 

Istivremeno, tri policajca ubijena su u pucnjavi u okrugu Malgobek u ruskoj regiji Sjeverni Kavkaz u Ingušetiji, izvijestile su neovisne novinske agencije. Ruski državni mediji nisu izvijestili o žrtvama, ali su rekli da je policija ovaj tjedan izvršila raciju u skrovište skupine koja je napala sigurnosnu kontrolnu točku navečer 27. ožujka. Taj je incident potaknuo policiju da uvede takozvani "režim protuterorističke operacije" u tom području.

 

Kako piše Izvestia, u noći 6. travnja specijalne snage ruskog FSB-a, u suradnji s djelatnicima Ruske garde i Ministarstva unutarnjih poslova Ingušetije, blokirale su radikale u jednom od kućanstava u selu Zyazikov-Yurt u sklopu protuterorističke operacije.

-Jedan od traženih, Amir Bokov, rođen 2001., predao se policiji. Nastavlja se potraga za još trojicom - kazao je izvor za RIA Novosti.

U toj operaciji ubijena su tri pripadnika službe sigurnosti, a osam drugih zaposlenika je ozlijeđeno. Napadači, odnosno kako ih nazivaju ruski mediji – teroristi su uspjeli pobjeći, prenosi N1

Ministarstvo unutarnjih poslova Ingušetije izdalo je tjeralicu za četvoricom muškaraca u dobi od 22 do 36 godina i ponudilo nagradu od tri milijuna rublji (oko 33 tisuće eura) za informacije o traženim osobama.

Situacija u ovom području postala je napeta još krajem ožujka. Naime, kako pišu ruski mediji, policija je je pokušala privesti teroriste zbog napada na policiju krajem ožujka, ali su militanti otvorili vatru na stražu. Zatim su 27. ožujka teroristi pucali na policijsku postaju u blizini grada Nazrana i pobjegli s mjesta zločina, pri čemu su dva policijska službenika ozlijeđena na dužnosti.

 

06. svibanj 2024 02:56