StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOSVANUO VIDEO |

‘NEVERA‘ NA RATCU Policija utvrdila identitet vozača koji je jurcao Rimčevim hiperbolidom na magistrali RIMAC Istražit ćemo

Piše Dv
3. lipnja 2021. - 10:00

Nakon što je na Redditu osvanuo video koji prikazuje vožnju Rimčeve 'Nevere' brzinom od 230 kilometara na sat na dubrovačkom području, policija je na temelju videa otkrila kako je riječ o dionici magistrale na Ratcu te je izašla na teren i to u Vrtove sunca gdje se održava predstavljanje ovog hiperautomobila. Policijski su službenici utvrdili identitet vozača, slijedi prekršajni postupak. Inače, maksimalna brzina koju 'Nevera' može postići je 412 kilometara na sat.

Komentari ispod videa nisu pretjerano blagonakloni. Iako mnogi korisnici pišu kako je jasno da auto vozi profesionalni vozač, drugi problematiziraju činjenicu da po državnoj cesti juri 230km/h.  

Iz Rimac Automobila za Jutarnji kažu kako su tek sada vidjeli snimku te da će istražiti o čemu se radi. - Zalažemo se za poštivanje propisa i to je svima komunicirano, kažu iz Rimca. 

- Svim gostima komunicirano je da se prilikom vožnje na javnoj cesti moraju poštivati prometna pravila. Bez iznimke. Imaju priliku probati automobil na javnoj cesti i u prometu kako bi testirali ponašanje auta u svakodnevnim situacijama, dok se testiranje viših brzina radi na za to predviđenim stazama i pistama, dodaju iz kompanije. 

Rimčeva Nevera trebala bi biti predstavljena u Dubrovačkim vrtovima sunca te u Brsečinama. Kako Dubrovački vjesnik doznaje, Nevera je stigla s Paga, a cijeli događaj bit će zatvoren za javnost. Iz Rimac Automobila dosad nisu odgovorili niti otkrili o čemu se točno radi.

Na Facebook stranici Udruge 'Sigurnost u prometu Dubrovnik', osvrnuli su se na video.

- Na državnoj cesti D8, van naseljenog mjesta, predio Ratac. gdje je brzina ograničena na 90 km/h upravljati vozilom preko 230 km/h je za svaku osudu! Ne samo da su ovakvom vožnjom bili ugroženi svi sudionici u prometu već se potiču i pozivaju svi ostali sudionici u prometu da mogu kršiti prometne prekršaje i ugrožavati druge! (...) Za navedeni prekršaj sukladno čl.54. st.2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama propisana kazna je 5 000 do 15 000 kuna, te oduzimanje vozačke dozvole do 6 mj, kao i 3 negativna boda! - napisali su.  

Rimac je prije dva dana predstavio serijsku verziju pod novim proizvodnim imenom, koji otvara nove dimenzije vožnje, a stoji 2 milijuna eura. 

Nikada u povijesti nije postojao automobil poput Rimac Nevere, potpuno električnog hiper automobila sljedeće generacije koji otvara nove dimenzije u cestovnim performansama.

Kako smo već ranije pisali, novi proizvod Mate Rimca, Rimac Nevera stigla je u Vrtove sunca, a cijeli događaj zatvoren je za javnost. Iz Rimac Automobila dosad nisu odgovorili niti otkrili o čemu se točno radi, no Nevera je već digla toliko prašine da ljubitelji Rimčevih djela ne mogu dočekati službenu objavu.

26. travanj 2024 07:36