StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKAD MAGIJA ‘NE UPALI‘ |

PREVARILA DUBROVKINJU ZA VIŠE OD ČETIRI TISUĆE KUNA - Vidovnjakinja iz Zagreba mora vratiti sav novac koji je uzela za skidanje uroka

Piše Slobodna Dalmacija
4. rujna 2020. - 16:12
Navodna vidovnjakinja Gordana K. K. (68) iz Zagreba još je prije godinu dana nepravomoćno na dubrovačkm Općinskom sudu (što je tek prije dva dana javno objavljeno) zbog prijevare osuđena na sedam mjeseci zatvora s tim da ih neće odslužiti ukoliko u roku dvije godine ne počini novo kazneno djelo. Također, oštećenoj ženi mora u roku od tri mjeseca vratiti nešto više od četiri tisuće kuna koje joj je uzela, piše Slobodna Dalmacija.

Osuđena je zato jer je još tijekom 2012. godine na teletekst stranicama "Nova TV" pod imenom "Sara" objavila oglas o pružanju usluga u rješavanju osobnih problema. Tijekom rujna ili listopada iste godine mobitelom joj se javila R. D. iz Dubrovnika koja je imala ljubavnih problema. Od tada pa do ožujka 2013. godine vidovnjakinja joj je, tvrdilo je tužiteljstvo, lažno predočavala da će riješiti njene osobne probleme ako joj bude uplaćivala novac, odnosno ako joj pošalje sav svoj nakit koji će joj ona naknadno vratiti. Naivna žena joj je 31. prosinca 2012. poštom poslala tisuću kuna, pet zlatnih prstena i raznog drugog srebrnog i zlatnog nakina u ukupnoj vrijednosti oko dvije tisuće kuna. Potom joj je još u veljači ili ožujku 2013. oper poslala tisuću kuna. Naravno, ova joj nikakve ljubavne jade nije riješila već je novac i nakit zadržala.

U svom je iskazu na sudu oštećena Dubrovkinja kazala da je dugo godina bila u izvanbračnoj vezi s F.M. te da je vidjela na teletekstu na televiziji broj mobitela gdje se rješavaju ljubavni problemi. Nazvala je taj broj i javila joj se Sara koja joj je rekla da može riješiti njene ljubavne probleme, ali da joj za to mora platiti. Poslije je saznala da se Sara ustvari zove Gordana.

- Par dana prije Nove godine 2013. složila sam svoj nakit i sutradan sam taj nakit našla izmiješan, što me je preplašilo, pa sam nazvala Gordanu koja mi je rekla da joj pošaljem tisuću kuna i taj nakit i da će ona sve srediti. Poslala sam joj i nakon par dana sam tražila da mi vrati zlato, ali je ona to odbijala navodeći da još nije riješila problem s nakitom, a kasnije je rekla da zlata nema. Kada sam joj se u veljači ili ožujku ponovno žalila zbog ljubavnih problema, rekla m je da pošaljem još tisuću kuna. Kako je moja ljubavna veza prestala, shvatila sam da sam bila naivna i prijavila sam je policiji - kazala je prevarena žena.

Osuđena vidovnjakinja je, pak, kazala da pomaže ljudima u raznim problemima i da se oglašava na teletekstu pod imenom "Sara", te da ju je Dubrovkinja nazvala telefonom i tražila da joj pomogne u vezi ljubavnog problema. Navela je i da joj je navodna žrtva dobrovoljno poslala dva puta po tisuću kuna i zlatni nakit tražeći od nje da ga uništi jer je na taj nakit bačen urok te da ga polije kiseliom. "Vidovnjakinja" je u svojoj obrani rekla da je dio bacila, a dio prodala za oko 1300 kuna.

- Plaćam oglas koji se nalazi na teletekstu, a pristala sam riješiti njezin problem tako da sam svoju energiju slala njoj i to je djelovalo jedno vrijeme, ali kako se ona nije pridržavala uputa, odnosno svojim je brbljavim jezikom to sve pokvarila. Savjetovala sam je da bude ljubaznija prema tom muškarcu, da se ne svađa, ali nije slušala i zbog toga joj nisam mogla pomoći - kazala je 68-godišnjakinja u svojoj obrani, piše Slobodna Dalmacija.
 
27. travanj 2024 00:18