StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTeške ozljede

Podignuta optužnica protiv vlasnika hotela koji je brutalno pretukao recepcionerku, predmet ima prioritet

Piše dv
2. listopada 2023. - 16:23
Vlasnik hotela u Jablanici je, prema optužnici, recepcionarku brulano udarao šakama, nanijevši joj teške tjelesne ozljede (ilustracija)Vlada RH

Jedan od slučajeva nasilja nad ženama u Bosni i Hercegovini rezultirao je i podizanjem optužnice. Riječ je o slučaju brutalnoga premlaćivanja Enise Klepo, recepcionerke hotela "Jablanica" u Jablanici. Prema optužnici, njoj je 1. kolovoza navečer teške tjelesne ozljede nanio vlasnik hotela Amir Džafić (44).

Kantonalno Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanskog kantona, Područno tužiteljstvo Konjic poslije okončane istrage podiglo je optužnicu protiv njega, koju je danas Općinski sud u Konjicu potvrdio u cijelosti.

Napao je šakama

Optužnicom se Amir Džafić tereti da je, nakon kraće verbalne prepirke oštećene s direktoricom hotela I. Dž., inače supruge optuženog, oko isplate plaće, davanja otkaza i drugih problema na poslu, na poziv I. Dž. recepciji pristupio optuženi Amir Džafić te je odmah krenuo k oštećenoj tjerajući je iz objekta.

On ju je, kako stoji u optužnici, rukama uhvatio za majicu u predjelu grudi, gurajući je prema prostoru u kojem se nalazi bazen i udarajući oštećenu šakom u predjelu glave, lica i očiju, u čemu ga je pokušala spriječiti uposlenica hotela S. N., ali nije uspjela jer je i nju optuženi odgurnuo te je dalje nastavio fizičkom snagom udarati i gurati oštećenu u pravcu hodnika ka bazenu.

"Zatvorivši vrata od hodnika i dalje nastavljajući je udarati, galameći na nju, upućujući joj pogrdne riječi i govoreći joj kako joj neće platiti, nakon čega je oštećena sjelo na stepenice, a potom i napustila prostorije hotela, te se uputila u Dom zdravlja ‘Jablanica‘, a zatim i u SKB Mostar gdje je i hospitalizirana. Tu su joj konstatirane teške tjelesne ozljede u vidu otoka i krvnog podljeva gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenje ispod konjuktive lijevog oka i prijelom lijeve očne šupljine bez pomaka", navodi se u optužnici, piše Klix.ba.

Prioritet u radu tužiteljstva

Radi izjašnjenja o krivnji optuženog Amira Džafića, Općinski sud u Konjicu zakazao je ročište za 27. listopada.

Iz Tužiteljstva podsjećaju da ovaj predmet imao prioritet u radu Tužiteljstva i da je ono u suradnji s PU Konjic bez odlaganja provelo sve planirane istražne mjere i radnje u cilju utvrđivanja i dokazivanja činjenica u navedenom slučaju.

"Saslušani su svjedoci, ispitan osumnjičeni, prikupljena medicinska i druga dokumentacija, provedeno medicinsko vještačenje, kao i vještačenje DVD – video zapisa snimaka s lica mjesta u Agenciji za forenzička ispitivanja i vještačenja u Istočnom Sarajevu", navode iz Tužiteljstva.

Podizanjem optužnice žrtva brutalnoga napada - i ne samo ona nego i žrtve drugih, sličnih napada - dobila je prvu pravnu satisfakciju, za ostalo će se vidjeti na sudu.

image

Slučajevi nasilja nad ženama mogli bi se smanjiti dobrom zakonskom regulativom i njenom provedbom (ilustracija)

Dragan Matić/Cropix
27. travanj 2024 10:41