StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetObiteljska presica

‘Novak je sunce, oličenje dobrote‘: Đokovićev brat naprasno prekinuo konferenciju za medije nakon ‘škakljivog‘ pitanja novinarke

Piše PSD
10. siječnja 2022. - 14:38

Nakon četiri dana u imigracijskom pritvoru, Novak Đoković je odlukom suda u Melbourneu postao slobodan te ne mora napustiti Australiju. Žalbeni postupak iznjedrio je vraćanje vize Đokoviću za boravak u zemlji, ali ministar imigracije Alex Hawke svejedno može donijeti odluku o deportaciji srpskog tenisača, donosi Slobodna Dalmacija.

Očekuje se da će Hawke donijeti svoju konačnu odluku tijekom utorka, jer su organizatori Australian Opena uputili molbu da se do tada riješi igračev status kako bi mu se eventualno na vrijeme pronašla zamjena.

Đokovićev otac Srđan najavio je konferenciju za medije za 12 sati, ali je ona prebačeno za 14 sati.

Tijek konferencije za medije

14:35 - Strana novinarka postavila je pitanje o 16. prosincu, odnosno o danu kada je Đoković saznao da je pozitivan, a idući dan se već fotografirao s djecom.

Srđan Đoković je na to rekao ''neka pitaju suca'', a zatim je riječ uzeo Đorđe Đoković koji je rekao da je presica je završena.

14:26 - Što ako se Novak ipak bude morao vratitina kraju?

- Novak će postupiti onako kako pravda i zakon nalažu, ali nikad neće potpisati da se odriče vize. Čekat će novu sudsku odluku - kažu iz obitelji Đoković.

14:25 - Obitelj Đoković sada odgovara na novinarska pitanja.

14:15 - Javnosti se obratio i Đokovićev stric, a onda je mikrofon uzeo njegov otac.

"Novak se nije dao baciti na koljena i nikada neće pasti na koljena. Bilo je teško, ali Novak je mentalna gromada. On nikad nikoga nije uvrijedio, svima je pomagao, ali očito da se nekima nije svidjelo to što je iz male i siromašne zemlje. Nisu vjerovali da netko iz male zemlje može biti najbolji u tom njihovom buržujskom sportu. Novak je ispoštovao sve u njihovoj zemlji da bi se mogao baviti svojim poslom. Tenis je njegova ljubav, a to su mu htjeli oduzeti. Na kraju nisu uspjeli, pravo i pravda su pobijedili. Sudac je bio fantastičan, slijedio je samo činjenice i donio je jedinu ispravnu odluku jer je znao da je Novak u pravu. Isner, Connors, Brad Gilbert, Murray, još puno njih, svi su bili na našoj strani. Nemamo ništa protiv australskog naroda. Novak je sunce, oličenje dobrote, oličenje svega ljudskog što jedno biće može imati", rekao je Srđan Đoković.

14:10 - Riječ je zatim uzela Dijana Đoković, Novakova majka.

''Novak ne trpi laži i bori se za pravdu. Nije ništa kriv, a trpio je torturu. Naravno da je ustao protiv sistema i vlade. Došao je osvojiti ovaj turnir. Bilo je teško, ali smo se borili za Novaka, da se naš glas čuje u cijelom svijetu. Bilo je trenutaka kad ga nismo mogli čuti, nismo znali je li dobro...Kao majka nisam mogla preko toga prijeći i znam da će me majke cijelog svijeta razumjeti. Ovo je njegova najveća pobjeda, veća od svih Grand Slamova.'', rekla je Dijana Đoković.

14:05 - Počela je presica, prvi govori Đorđe Đoković, Novakov brat.

''Borili smo se za istinu i pravdu. Napravili smo sve da uvjerimo cijeli svijet kako je Novaku potrebna ljubav kako bi na kraju izašao kao pobjednik. Vidjeli smo lijepe scene iz Beograda, Čačka, Zadra... Pravda je izašla na vidjelo, hvala pravnom sustavu Australije. Hvala sucu Kellyju koji je bio objektivan, pošten i detaljan. Nije im bilo lako, imali su ogroman pritisak. Novak je konačno slobodan, maloprije je trenirao. U Australiju je došao igrati tenis, osvoji Australian Open i srušiti rekord. Imao je svu dokumentaciju, liječničko izuzeće, a na kraju smo vidjeli što se dogodilo. Novak je sportaš, najveći tenisač ikad. Oduvijek su ga etiketirali na razne načine, ali on je samo poštovao slobodu izbora i ništa više. Veseli me da znamo da pravni sustav i dalje postoji'', rekao je Đorđe Đoković.

28. travanj 2024 02:46