StoryEditorOCM
TenisIMA SE, MOŽE SE

Ovo je revolucija! Nemoralna ponuda uzdrmala svijet tenisa, pogledajte tko nudi miljardu dolara... Rok je 90 dana

Piše M. Bi.
13. ožujka 2024. - 14:23

Tenis je na korak do revolucije, piše britanski The Telegraph, te navodi kako su Arapi, točnije Fond za javna ulaganja Saudijske Arabije, ATP i WTA čelnicima ponudili milijardu dolara da se muški i ženski tenis ujedine. Saudijci su dali rok za odgovor od – 90 dana.

Kako navodi The Telegraph, prvi čovjek ATP-a Andrea Gaudenzi je za vrijeme jednog sastanka na Masters turniru u Indian Wellsu (koji je upravo u tijeku) zamolio predstavnike Masters turnira da ostanu, nakon što direktori četiri Grand Slam turnira napuste prostoriju, te ih je potom upoznao s idejom fonda iz Saudijske Arabije.

Forte ponude je novi Masters 1000 turnir koji bi se igrao u prvom tjednu sezone, što je velika želja Saudijaca, kao i samog Gaudenzija. No, ideji se oštro suprostavio Craig Tiley, direktor Australian Opena i predsjednik Teniskog saveza Australije, jasno vam je zbog čega: tradicionalni United Cup u Australiji igra se u istome terminu...

Znakovito je da Gaudenzi prije dva mjeseca nije došao na Australian Open već je bio na pregovorima u Saudijskoj Arabiji. Svijetu tenisa prijeti raskol, za sada ponuda Saudijaca ne vrijedi za Grand Slam turnire. Para vrti di burgija neće... svima je poznata pjesma.

image

Ponuda od koje ‘boli glava‘

Tom Dubravec/Cropix
image
Josko Šupić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 14:34