StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSTIŽE 15.000 AMERA

Na dubrovačom aerodromu danas je s posebnim uzbuđenjem dočekan jedan zrakoplov, tijekom sezone doći će ih još sedamdeset

Piše dv
28. svibnja 2022. - 18:43

Dubrovački aerodrom će i ove godine dočekivati zrakoplove iz Sjedinjenih Američkih Država, a prvi od takvih sletio danas. Radi se o United Airlinesu iz New Yorka, grada s kojim će Dubrovnik bit povezan tijekom cijelog ljeta, što će svakako doprinijeti već odličnim turističkim brojkama najjužnije županije. Direktnim letom iz New Yorka u dubrovačku zračnu luku danas je sletjelo 170 putnika. Procjenjuje se da će do kraja rujna, do kada će ta dva grada biti izravno povezana, doći njih 15-ak tisuća. Avion Uniteda sletjet će 70-ak puta i za sada su ti letovi jako dobro popunjeni. Prema riječima komercijalnog direktora Zračne luke Dubrovnik danas je kroz zračnu luku prošlo oko 12 tisuća putnika, a zabilježeno je ukupno 100 slijetanja.

- Najavljeno je 70-ak letova tijekom sezone iz SAD-a, očekuje se oko 15.200 ljudi u dolasku. Prvi letovi su gotovo popunjeni,, a za poslije je dobar booking i očekuje se dobra popunjenost - rekao je Maslać, dodajući kako su u dubrovačkoj Zračnoj luci iznimno zadovoljni početkom glavne turističke sezone tijekom koje će biti povezan s gotovo 80 destinacija.

27. travanj 2024 16:20