StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoLetovi preko oceana

United Airlines sljedećeg ljeta planira veće zrakoplove iz New Yorka do Dubrovnika

Piše DV
29. listopada 2023. - 10:55

Američki avioprijevoznik, United Airlines, koji u ljetnom redu letenja prometuje na sezonskoj liniji između New Yorka (Newark) i Dubrovnika, u sljedećem ljetnom redu letenja planira povećanje kapaciteta na ovoj liniji.

Prema pisanju portala Croatian Aviation, američki United najavio je promjene u svom ljetnom redu letenja za sljedeću ljetnu sezonu, a do promjena će doći i na jedinoj liniji ovog avioprijevoznik prema Hrvatskoj. Naime, na liniji između Dubrovnika i New Yorka (koja će iduće godine krenuti s prometovanjem krajem svibnja), i dalje su u planu četiri tjedna leta, no s većim tipom zrakoplova.

Naime, još od uspostave ove linije (u vrijeme lockdowna u Europi zbog pandemije koronavirusa), United je između dva spomenuta grada prometovao s zrakoplovima tipa B767-300ER koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 214 sjedala raspoređenih u više klasa.

S obzirom na popularnost Hrvatske među američkim turistima te činjenicu da je ovo jedina direktna linija između Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske, United na liniji bilježi odlične rezultate, pa je za ljetnu sezonu 2024. najavljeno blago povećanje kapaciteta.

Naime, umjesto spomenutih zrakoplova tipa B767-300ER, na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa B767-400ER, koji u odnosu na verziju -300ER imaju 15 sjedala više. Valja naglasiti kako su zrakoplovi verzije -400ER značajno mlađi u odnosu na verziju -300ER u floti Uniteda, i to za čak 10 godina.

Najavljen je jednak broj letova kao ove i prethodnih sezona (4 puta tjedno), u razdoblju svibanj – listopad.

27. travanj 2024 01:31