StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOdlazak Elizabete II.

Kralj Charles: ‘Smrt voljene majke trenutak je najveće tuge za mene i sve članove obitelji‘; Emotivnu objavu uputila i nova premijerka koja je prije dva dana bila kod kraljice

Piše dv
8. rujna 2022. - 20:37

Oglasio se novi britanski kralj Charles. Napisao je da je današnji dan trenutak najveće tuge za njega i sve članove njegove obitelji, donosi Dnevnik.hr, a prenosi Slobodna Dalmacija.

"Smrt moje voljene majke Njezinog Veličanstva Kraljice, trenutak je najveće tuge za mene i sve članove moje obitelji. Duboko žalimo zbog njezine smrti. Znam da će njezin gubitak duboko osjetiti u cijeloj zemlji, Kraljevinama i Commonwealthu, kao što će je osjetiti i brojni ljudi diljem svijeta."

I premijerka Liz Truss dala je izjavu nakon smrti kraljice, rekavši da je to veliki šok za naciju i svijet. 

"Svi smo shrvani. Kraljica je bila kao stijena na kojoj je izgrađena moderna Britanija i sam duh Velike Britanije", izjavila je premijerka. Naglasila je da je samo prije dva dana bila u Balmoralu kako bi se sastala s kraljicom kako bi položila prisegu kao premijerka.

"Kraljičina predanost dužnosti bila primjer svima i danas je dan velikog gubitka", rekla je premijerka. Odala je počast kralju Charlesu, rekavši da se zemlja sada mora ujediniti kako bi ga podržala i ponudila svoju lojalnost i odanost.

"Bože, čuvaj kralja", zaključila je govor premijerka.

28. travanj 2024 09:57