StoryEditorOCM
Panoramapar stoljeća

Nepoznati detalji ljubavi princeze Diane i princa Charlesa, on je prije toga bio u vezi s njezinom sestrom

Piše mozaik sd
9. travnja 2024. - 14:05

Ljubav Diane Spencer, kasnije princeze Diane, glasovite Lady Di, Kraljice srca, i princa Charlesa, današnjeg kralja Charlesa III., jedna je od medijski najzanimljivijih veza prošlog stoljeća.

Medijsku pažnju naravno privlačilo je i njihovo glamurozno vjenčanje, kao kulminacija veze, baš kao što su tabloidi iscrpno pratili, pa i stvarali probleme u njihovoj vezi, do samog razvoda i tragičnog kraja princeze Diane.

Međutim i danas intrigiraju i isplivavaju manje poznate, pa i posve nepoznate okolnosti njihove veze.

image

Charles i Diana, vjenčanje para stoljeća

-/Afp

Tako se podsjeća da je princeza Diana imala 16 godina kada je upoznala princa Charlesa, a posebno je zanimljivo da je prije toga Charles bio u vezi s Dianinom sestrom Sarah Spencer. Navodno je Charles ostavio Sarah jer je prije njega imala brojne dečke, a Diana nije pa je bila "bolji izbor" od sestre.

- Moja sestra je izlazila s njim, ali ja im više odgovaram jer nemam prošlost iza sebe. Nisam trčala iz kreveta u krevet - navodno je jednom objasnila princeza Diana, prenosi Espreso.

image

Dianina sestra Sarah koja je prije nje bila u vezi sa Charlesom

Shaun Curry/Afp

- Nema šanse da se udam za njega. Nisam zaljubljena u njega. I ne bih se udala za nekoga koga ne volim, bez obzira na to je li on "smetlar" ili engleski kralj, navodno je rekla Sarah 1978. godine.

Međutim, govorilo se i da je Sarah bila ta koja je ostavila princa Charlesa. Bilo kako bilo, sigurno je da je Sarah upoznala Charlesa, koji je tada imao 29 godina, i Dianu, tada šesnaestogodišnju. Diana je tada bila oduševljena Charlesom.

image

Charles i Diana nakon povratka s medenog mjeseca

-/Afp

- Sjećam se da sam mislio kako je vrlo vesela, duhovita i atraktivna 16-godišnja djevojka, rekao je Charles čija bi ocjena maloljetne, šesnaestogodišnje djevojke danas sasvim drugačije zazvučala.

Do njihova prvog službenog susreta prošle su tri godine, kada je Diana imala 19, a on 32 godine. Diana se udala za Charlesa kada je imala 20 godina.

image

Princeza Diana i princ Charles (L) sa sinovima Harryjem i Williamom

Johnny Eggitt/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 17:39