StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetUŽAS NA KORČULI!

DONOSIMO VIDEO I FOTOGRAFIJE: Iživljavali se na kozama, a jarca vukli vezanog za kombi sve dok jadna životinja nije uginula!

Piše DV
30. kolovoza 2020. - 18:18
Fotografije koza kako slobodno šeću centrom Grada Korčule, koje su se isprve činile neumjesnom nepodopštinom i šalom, a koje smo objavili na našem web izdanju Dubrovačkog vjesnika, dobile su svoj niti malo smiješan nastavak.

Naime, kako neslužbeno saznajemo za sada još uvijek nepoznati počinitelji je pod okriljem noći ukrcao koze u kombi u jednom dijelu Grada Korčule gdje ih vlasnik  navodno drži u nehumanim uvjetima unatoč strogim pravilima da se u samom gradu ne smiju držati domaće životinje te ih, valjda u znak prosvjeda, iskrcao u samom centru Korčule.



Za razliku od koza jarca su, koji zna inače biti opasan i agresivan, vezali za branik bijelog kombija koji je, kako se priča po Korčuli, za tu priliku navodno i ukraden. Jadnu životinju vukli su kombijem do iznemoglosti te su ga nakon što je uginuo u mukama, nastavili vući po gradskim ulicama. Video i fotografije objavljene su na FB grupi.Oglasnik Grada Korčule.

Odgovore ina pitanja koje smo  odmah uputili , stražuje li ovo kazneno djelo za koje je predviđena kazna zatvora do dvije godine zatvora  te jesu li otkrili osumnjičenje, od policije očekujemo već sutra.
 

Što kaže Zakon


Članak 205.Kaznenog zakona

(1) Tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama,kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

(2) Tko kazneno djelo iz stavka 1. ovoga članka počini iz koristoljublja, kaznit će se kaznom zatvora do dvije godine.

(3) Tko iz nehaja uskratom hrane ili vode ili na drugi način izloži životinju tegobnom stanju kroz dulje vrijeme,kaznit će se kaznom zatvora do šest mjeseci.

(4) Životinja iz ovoga članka oduzet će se.

Članak 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira 

Zabranjuje mučenje i ubijanje životinja na javnome mjestu:
Član 30.
Tko bez nadzora i neoprezno drži životinje koje mogu povrijediti ili ugroziti građane ili tko na javnom mjestu zlostavlja životinje ili na drugi način loše s njima postupa, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom.

 
28. travanj 2024 07:07