StoryEditorOCM
ForumSTRAVA KOD ZAGREBA

Nakon dojave, policajci ostali šokirani: 47-godišnja žena mučila životinje, neke su i uginule, objavljen i jezivi video

Piše Piše Jutarnji List
4. siječnja 2024. - 13:05

Kad je jučer prijepodne zaprešićka policija zaprimila dojavu o sumnji u zlostavljanje životinja, policajci su se promptno odazvali na intervenciju.

I vrlo brzo ih je, obilaskom zapuštenog gospodarskog objekta na imanju na području Općine Dubravica, preplavila tuga zbog viđene neopisive količine životinjske patnje. Policajci su odmah životinje povezali s 47-godišnjom ženom koju su uhitili i kazneno prijavili za ubijanje, odnosno mučenje životinja, piše Jutarnji list.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je od zasad neutvrđenog dana do 3. siječnja 2024. godine osumnjičena 47-godišnjakinja nabavila i potom na prostoru zapuštenog gospodarskog imanja u općini Dubravica, u metalnim boksovima i u gospodarskim objektima, držala ukupno 10 pasa različitih pasmina i starosti te jedno jare.

Te je životinje ostavila bez da im je redovito osiguravala dovoljnu količinu vode, hrane i veterinarsku skrb - kažu iz PU zagrebačke čiji su djelatnici kroz istraživanje zaključili da je 47-godišnjakinja takvim postupanjem životinje izložila nepotrebnim patnjama.

Zbog toga su dva psa i jedno jare uslijed izostanka veterinarske skrbi uginuli, dok su ostale životinje, kako je pokazao veterinarski pregled, bile teško zlostavljane i nanesena im je, napominju iz zagrebačke policije, nepotrebna bol i patnja.

Nemarna vlasnica životinja je po dovršetku kriminalističkog istraživanja predana pritvorskom nadzorniku uz posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

27. travanj 2024 17:31