StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKvalitetna podrška tijelu

4 razloga za obogatiti jelovnik s dodatcima prehrani

Piše PROMO
15. lipnja 2023. - 10:21
Dodatci prehrani za optimalno zdravlje: Kvalitetna podrška tijelu u svijetu informacija i prehrambenih izazova”

Svijet je trenutno komplicirano mjesto što se tiče snalaženja u moru informacija. Svakodnevno smo izloženi velikom broju informacija o tome što bi trebali raditi kako bismo očuvali optimalno zdravlje svojih organizama što uvelike ovisi o prehrani. Teško je razaznati kvalitetne informacije od dezinformacije. Jedno od najčešćih pitanja na koje želimo znati odgovor je vrijedi li uz regularnu hranu i piće koje konzumiramo uzimati i dodatke prehrani. Isticanjem četiri činjenice o dodatcima prehrani. Suplementiranje kvalitetnim i dobro odabranim dodatcima prehrani pametan je izbor zato što na taj način možemo:

⦁    nadoknaditi ključne hranjive tvari koje tijelu nedostaju

⦁    pomoći tijelu da se učinkovitije bori s toksinima

⦁    nadomjestiti minerale koje više nije moguće unijeti pijenjem vode

⦁    pomoći tijelu da bolje apsorbira hranjive tvari

Bilo bi idealno da sve tijelu potrebne hranjive tvari možemo unijeti u organizam namirnicama kojima se hranimo i pijenjem vode. Nažalost, moderni ritam života nam generalno ne ostavlja dovoljno mogućnosti i vremena za pravilnu prehranu. Dodatci prehrani su praktično rješenje za nadoknadu nutrijenata koji su tijelu potrebni, a regularnom ih prehranom ne uspijevamo unijeti u organizam koliko bi trebali. Redovito pijenje dodataka prehrani, koji su pažljivo odabrani prema potrebama vašeg tijela, omogućava tijelu da bolje izlazi na kraj s toksinima koje apsorbira iz okoliša ili koje u organizam unosimo putem hrane i pića.

Hrana je kvalitetna onoliko koliko je kvalitetno tlo u kojem raste, a u suvremenom svijetu kvaliteta tla opada zbog prevelikog iskorištavanja. Također, većina namirnica koja nam je na raspolaganju za konzumiranje nažalost je dosta prerađena. Sve ovo znači da nam je hranu lakše nabaviti, cjenovno je pristupačnija, ali nutritivne vrijednosti takvih namirnica nisu na razini onoga što bi bilo potrebno za održavanje optimalnog zdravlja ljudskog tijela, a obično su krcate šećerom, solju, itd. Ne možemo se osigurati čak ni jedenjem neprerađenih namirnica poput komada mesa jer je jako moguće da su puni hormona, antibiotika itd. kojima se u modernoj mesnoj industriji krca životinje koje završavaju kao hrana. Ni hrana ni voda više nisu što su bili dok su naši preci obitavali na Zemlji. Recimo, zbog suvremene proizvodnje voda često zna biti osiromašena mineralima, ali i zagađena. Kako bi se iz vode otklonili toksini, ona se filtrira, ali uporabom filtera iz vode se uklanjaju i minerali koji su u tragovima potrebni za optimalno funkcioniranje ljudskog organizma. Recimo, to se može najviše primijetiti po deficitu magnezija. Pogledajte izbor magnezija na crosst.hr web trgovini

Kako starimo, našim je tijelima sve kompliciranije probavljati hranu i apsorbirati hranjive tvari iz namirnica koje jedemo te tekućina koje pijemo. Prolaskom godina obično se oslanjamo na sve veći broj lijekova za različite zdravstvene komplikacije koji također mogu omesti tijelo u procesu kvalitetne apsorpcije hranjivih tvari. Pravilnim suplementiranjem potičemo metabolizam na optimalno funkcioniranje. Na Crosst.hr web-stranici možete pročitati detalje o Yasenka, Natural Wealth, Swedish Nutra, BioVitalis, Biorela, Medex, Solaray, Kal itd. dodatcima prehrani.

Crosst.hr web-shop omogućava vam da na najjednostavniji način možete istražiti sve što vas zanima o dodatku prehrani koji vam je interesantan kako biste mogli svoj jelovnik obogatiti na najkvalitetniji mogući način. Nakon čitanja informacija o suplementima koje su navedene u tekstovima uz fotografije proizvoda, u par praktičnih klikova mišem željene proizvode možete dodati u košaricu i kupiti. 

30. travanj 2024 23:13