StoryEditorOCM
Crna kronikaDobro su prošli

Jedrilica nedaleko od Lokruma upala u probleme, intervenirala Obalna straža

Piše dv
11. travnja 2022. - 16:30

U ponedjeljak u poslijepodnevnim satima nedaleko od Lokruma posada jedrilice upala je u probleme. Kako su nam rekli iz Lučke kapetanije, posada je poslala poziv u pomoć te je intervenirao brod Obalne straže i gumenjak. 

Ozljeđenih na svu sreću nema, a više detalja biti će poznato nakon dostavljenog izvješća o incidentu.

Kako neslužbeno doznaje morski.hr, na poziv u pomoć javila se Lučka kapetanija, no vojni brod je bio svega 2 Nm udaljen od mjesta gdje se nalazi jedrilica i prvi je krenuo prema havariranom plovilu.

– Jedrilicu spašava obalni ophodni brod, a jedrilicu vuče gumenjak ili koji su već brod oni po krmi spustili – kazao je Srđan Kurajica.

S obzirom da je u spašavanje uključena vojska, službenih informacija nema, no prema neslužbenim i pouzdanim informacijama doznajemo da je skiperu jedrilice stao motor, pa je zato pozvao u pomoć.

– Puše maestral i mora ima 1-2, dakle nije nikakvo nevrijeme u pitanju. Skiper je krenuo iz Cavtata prema Dubrovniku i kad mu je stao pogonski stroj, bio je u panici, a sve se događa nekih 2 Nm od obale – kazuje izvor, a doznajemo i da je skiper bio sam na jedrilici, donosi morski.hr.

28. travanj 2024 00:45