StoryEditorOCM
Crna kronikaSTRAVA U LICI

Čovjek koji je pronašao mrtvu bebu ekskluzivno za Jutarnji: ‘Krenuo sam po vodu i skamenio se od prizora...‘

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
17. kolovoza 2023. - 12:30

Policijski službenici Službe kriminalističke policije, Policijske uprave ličko-senjske dovršili su opsežno i složeno kriminalističko istraživanje povodom pronalaska tijela novorođenčeta na području Perušića, koje je pronađeno 4. kolovoza 2023. godine.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičena 20-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo teškog ubojstva.

Portal Slobodna Lika objavio je da je tijelo novorođenčeta nađeno u mjestu Prvan Selo kod Perušića u seoskom bunaru.

Jutarnji list uspio je doći do ličkog stočara koji je pronašao bebu.

- Ja sam toliko užasnut da ne znam što bih uopće rekao. Sve što sam mogao i znao, odmah sam rekao policiji koju sam nazvao. Od tada ne spavam. Užasno je to. Idete po vodu i onda se skamenite radi onog što vidite. Ne možete vjerovati svojim očima. Bez riječi sam. I ne bih dalje ništa govorio - rekao je za Jutarnji list kratko stočar koji je kobnog dana u svome bunaru pronašao mrtvo novorođenče, donosi eksluzivno Jutarnji list.

O cijelom slučaju oglasilo se i nadležno Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu koje je priopćilo da je 15 kolovoza 2023., u službi dežurstva, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićene hrvatske državljanke (2003.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva iz članka 111. točka 2. Kaznenog zakona/11.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Postoji osnovana sumnja da je 20-godišnja osumnjičenica od 30. srpnja do 4. kolovoza 2023. na širem području općine Perušić, počinila navedeno kazneno djelo na štetu tek rođenog djeteta.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon ispitivanja, predložilo sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenice zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i radi neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti djela posebno teške (članak 123. stavak 1. točke 2. i 4. ZKP/08).

Sudac istrage djelomično je prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i osumnjičenici odredio istražni zatvor po zakonskoj osnovi iz članka 123. stavak 1. točka 2. ZKP/08. Državno odvjetništvo izjavilo je žalbu u odnosu na odbijen prijedlog za određivanje istražnog zatvora po zakonskoj osnovi iz članka 123. stavak 1. točka 4. ZKP/08. - navodi se u priopćenju.

01. svibanj 2024 18:18