StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Leon Đapić (Ura Nage) seniorski doprvak Hrvatske, a brončani Petra Đurković (Konavle Cavtat) i trojac Dubrovnika 1966., Anđela i Luka Violić, te Josip Bulić

Piše Tonči Vlašić
20. ožujka 2022. - 16:59

Leon Đapić je seniorski doprvak prvak Hrvatske. Četiri puta je izlazio na tatami u Zagrebu, tri pobjede je ostvario do finala u kojem je poražen od Lina Brkića iz Rijeke.

Član Ura Nege dobio je prvo Fabiana Matijacu (Marjan), zatim Frana Videka (Pinky), te u polufinalu Nikolu Zorotovića (Kaštela). Srebro je Đapić osvojio u konkurenciji dvadeset i jednog judaša u kategoriji do 66 kilograma.

Prvu medalju na državnom prvenstvu Đapić je osvojio još 2011. godine kad je izborio broncu u kategoriji do 30 kilograma na prvenstvu za dječake do 13 godina, dok je srebro sad na seniorskom prvenstvu Hrvatske njegova četrnaesta medalja s državnih prvenstava.

image

Anđela Violić (Dubrovnik 1966.), Petra Đurković (Konavle Cavtat), Josip Bulić (Dubrovnik 1966.) i Luka Violić (Dubrovnik 1966.)

Tonči Vlašić

ANĐELA VIOLIĆ, PETRA ĐURKOVIĆ, JOSIP BULIĆ I LUKA VIOLIĆ

Ukupno pet medalje osvojili su članovi klubova iz Dubrovačko-neretvanske županije na seniorskom prvenstvu u Zagrebu. Ostale četiri su brončanog sjaja, a izborili su ih Petra Đurković u kategoriji do 48 kilograma (judašica Konavle Cavtata je ostvarila pobjedu i poraz), Anđela Violić u kategoriji do 70 kilograma, Josip Bulić u kategoriji do 90 kilograma, te Luka Violić u kategoriji preko 100 kilograma. Violići te Bulić su članovi kluba Dubrovnik 1966.

Uspjeh protiv Sare Šančić (Samobor) donio je broncu Anđeli Violić (svatko sa svakim), dok je Bulić s dvije pobjede (Domagoj Čapeta iz Pujanki i Josip Mihael Međugorac iz Like Zagreb) stigao do polufinala u kojem je poražen od Dominika Družete (Istarski borac) nakon čega je za broncu pobijedio Ivana Copića (Pujanke). Đurković je dobila za broncu Manuelu Rožić, članicu Sakure iz Svete Nedjelje. Luka Violić je na startu svladao Karla Ilinića (Jaska), a nakon što je poražen u četvrtfinalu od Marcela Škaleca (Profectus Samobor) dobio je u reapasažu Šimu Bonacina (Dalmacijacement) te za broncu Ante Vladimira Batinića (Kaštela).

23. svibanj 2024 01:29