StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK NA DERBIJU

Godine prolaze. Sjećanja ne blijede. Sad i Park Hajduka čuva uspomene, priča priče i o Oliveru Lolu Antunoviću, Andru Zaraču...

Piše Tonči Vlašić
12. ožujka 2022. - 13:44

Čeka se derbi u Splitu, krenut će lopta s centra u 18 sati, Hajduk kontra Dinama u Poljudu, koji će biti ispunjen do posljednjeg mjesta, više od 33.000 gledatelja. Hajduk pobjedom lovi vodeći Dinamo, koji pobjedom želi pobjeći najvećem rivalu.

Prekrasan je dan u Splitu, istina, najave su, kad sunce zađe, bit će hladno, ali 'gorit' će Poljud, trest će se tribine: Svi u napad! – u glas će navijači 'Bilih', koji priželjkuju napokon trofej, a njega nema od 2013. godine i osvojenog kupa, dok se naslov prvaka čeka već 17 godina, od 2005. godine.

Jutro uoči derbija svih derbija, tek poneki navijač uokolo stadiona, skoknuo je preuzeti ulaznicu, kupiti šal, dres, suvenir Hajduka... Neki su, čekajući, prošetali tematskim parkom 'Za sva vrimena', koji krasi prostor ispod zapadne tribine.

image
Društvo prijatelja Hajduka Dubrovnik
Tonči Vlašić
image
Torcida Mokošica,..., Torcida Dubrovnik
Tonči Vlašić
image
Torcida Lapad
Tonči Vlašić
image
DPH Metković
Tonči Vlašić
image
Torcida Korkyra (Korčula)
Tonči Vlašić

Naš park priča priče i postaje čuvar uspomena – naglašeno je prilikom otvaranja Parka u ljeto prošle godine. Sve je više imena u Parku, igračke i trenerske legende Hajduka, vatreni navijači splitskih 'Bilih', svoje ime su upisale i navijačke skupine. Mjesto 'za sva vrimena' su osigurali Torcida Mokošica, Torcida Dubrovnik, Torcida Korkyra (Korčula), Društvo prijatelja Hajduka Dubrovnik, Društvo prijatelja Hajduka Metković...

Tu su i imena neprežaljenih navijača Hajduka, pronalazimo imena Olivera Antunovića i Andra Zarača, dvojice s hrvatskog juga. Njih su u Park upisale njihove obitelji i prijatelji.

image
Oliver pokraj Olivera - Oliver Dragojević, te Oliver Antunović
image
Andro Zarač - njegova ekipa na malonogometnim turnirima nastupa u majicama s njegovom slikom
Tonči Vlašić
image
Pločica u spomen na Andra Zarača
Tonči Vlašić

Oliver Antunović Lolo bio je veliki navijača splitskog Hajduka, omiljeni pripadnik Torcide i prvi čovjek Nogometnog kluba Faraon iz Trpnja. Napustio nas je na Cvjetnicu prije 15 godina. Njegovo ime je u Parku nedaleko od imena legendarnog Olivera Dragojevića.

Andro Zarač je dijete Dubrovnika, bio je malonogometaš Squarea i hrvatski mladi reprezentativac. Zauvijek je zaklopio svoje oči u 19. godini života 19. kolovoza 2019. godine...

Godine prolaze. Sjećanja ne blijede. Sad i Park čuva uspomene, priča hajdučke priče.

02. svibanj 2024 07:59