StoryEditorOCM
Hajduknema uzmaka

Torcida je u Varaždinu grmila, Torcida Mokošica opet je ‘stigla‘, no mršavi bod nije im donio željeno slavlje

Piše I. R.
24. veljače 2024. - 15:32

Atmosfera na gostovanju? Ne treba više ni naglašavati. Prava hajdučka! Rasprodan je bio stadion u Varaždinu, dupkom pun mahom Hajdukovim navijačima. Imala je Torcida svoju navijačku tribinu, ali i ostale dvije bile su dobrano popunjene hajdukovcima. Sjajna je bila atmosfera u Varaždinu. I vrijeme je ‘pustilo‘. Iako je nebo prijetilo, kiša nije pala. Ugođaj, stoga, nije pokvaren i uvjeti za igru bili su vrlo dobri. I teren, barem na oko, izgleda puno bolje nego, primjerice, onaj u Kranjčevićevoj.

Kada je Hajduk u pitanju, ni navijanje nije iznenađenje. Gromoglasna podrška Bijelima trajala je od prve do zadnje minute. Napunili su hajdukovci stadion. Tisuće su ‘potegnule‘ na gostovanje. Prepuna automobila bila je obližnja livada na koju je policija usmjerila sve gostujuće navijače.

image


 

Zeljko Hajdinjak/Cropix
image


 

Zeljko Hajdinjak/Cropix
image


 

Zeljko Hajdinjak/Cropix

Istrčali su hajdukovci u ‘domaćim‘, bijelim dresovima. Od prve se sekunde zato zaorilo...

- Ruke ćemo skupa za bile dići – grmilo je s Varaždinovog stadiona.

Podignula je Torcida i posebnu poruku, nisu zaboravili preminulog Ivana Leutara, heroja Trpinjske ceste i Domovinskog rata.

- Za takvu veličinu riječi su malo, hvala za sve što si Hrvatskoj dao. Žuti mravi za vječnost – stajalo je poviše imena ‘Ivan Leutar‘. Dugo su skandirali njegovo ime, a onda i zapjevali: Vukovar, Vukovar stoji na braniku svoje Hrvatske.

Na utakmicu je u Varaždin stiglo i puno poznatih lica. Bili su redoviti: predsjednik Lukša Jakobušić, sportski direktor Mindaugas Nikoličius, šef Akademije Boro Primorac, gradonačelnik Splita Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević, odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, nekadašnji hajdukovac i bivši trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

Kako je igrao Hajduk u prvom poluvremenu najbolje opisuje Torcidina pjesma.

- Samo se bori, grizi, noge lomi, ne tribaju golovi, samo emocija. Pokaži želju, muda na terenu jer kako igraš sada to je dosada.

Međutim, promijenilo se i to nakon crvenog kartona za domaće. Izjednačio je Hajduk, proključale su tribine. A nedugo zatim Torcida je podignula novu poruku. Jasno su poručili što misle o kažnjavanju zbog transparenta ‘Torcida Mokošica‘.

- Umišljanje rasizma u nedostatku inteligencije, White Boys dio naše tradicije – poručili su torcidaši uz bakljadu.

To kao da je potaknulo Bijele na terenu. Mrežu je zatresao Livaja, no pogodak je poništen zbog zaleđa. Uremovićeva noga bila je u nedozvoljenoj poziciji. Bez obzira na to i konačni remi, pjesma nije stajala. Hajdukovi navijači još su jednom odradili posao ‘kako spada‘ i napunili još jedan stadion u Hrvatskoj. Točno 10.399 ljudi bilo je na tribinama.

image

Torcida u Varaždinu

I. R./
image


 

Zeljko Hajdinjak/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 14:41