StoryEditorOCM
NogometDRUGA HNL |

DUBROVČANI BEZ RADOSTI NA STARTU Drugoligaški debi Skaramuce, Ševelj pao na Kantridi u sudačkoj nadoknadi

Piše Tonči Vlašić
14. kolovoza 2020. - 20:50
Hajduk II je izgubio na startu nove drugoligaške sezone s 2:1 na riječkoj Kantridi od novaka, Opatije. Dubrovčanin, 19-godišnji  Vicko Ševelj, kapetan Hajduka II, odigrao je cijelu utakmicu. Druga momčad splitskih 'Bilih' povela je u Rijeci u 17. minuti. Ivan Šarić je tukao s 11, 12 metara, lopta je prošla ispod ruke vratara Opatije Vanje Iveše, a loptu u mrežu je s gol crte zakucao 20-godišnji Nigerijac u splitskom sastavu, Stephen Chinedu.

Opatija je izjednačila u 57. minuti pogotkom Antonia Pejanovića, koji je u 92. minuti sa 17 metara pogodio u gornji lijevi kut čuvara mreže Hajduka II Vice Baždarića. 

Izgubila je na staru nove sezone u gostima i Croatija iz Zmijavaca. Hrvatski dragovoljac je na svom terenu bio bolji s 1:0 pogotkom u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena Ernsta Leona-Habiba, mladog hrvatskog reprezentativca, kojem je majka Afganistanka, otac Nijemac, on prije 20 godina rođen u Moskvi i s dvije godine s obitelji doselio u Split gdje je i odrastao. Nogometnu karijeru počeo u Omladincu. Bio je i u Hajduku gdje je dobrim igrama postao zanimljiv Bayernu. U Hrvatsku ga je iz njemačkog velikana vratio Dinamo, bio jedan od udarnih igrača juniorske momčadi zagrebačkih 'Plavih', a sad, nakon što je zaključio juniorski staž, skuplja iskustvo u drugoligašu iz Sigeta.

Utakmica Hrvatski dragovoljac - Croatija zanimljiva je iz razloga što je debi u dresu Croatije imao dojučerašnji igrač GOŠK Dubrovnika 1919., 22-godišnji Dubrovčanin Vlaho Skaramuca, koji je u igru ušao u 59. minuti. 

U 2. kolu Hajduk II bi trebao ugostiti Dinamo II, a Croatija dočekati BSK.
28. travanj 2024 00:44