StoryEditorOCM
NogometNAPRID ‘BILI‘ |

HAJDUK DOBIO PRVU PRIPREMNU UTAKMICU Boro Primorac protiv Solina poslao Vicka Ševelja na teren od prve minute!

Piše Tonči Vlašić
12. siječnja 2021. - 16:01

Nije prvi put kako je igrao u prijateljskim utakmicama za prvu momčad Hajduka. Prije dvije godine Damir Burić je Vicka Ševelja iz Mokošice u par navrata 'gurnuo u vatru', a sad je isto napravio i Boro Primorac, i to je u prvoj pripremnoj utakmici splitskog kluba za nastavak sezone kapetan druge momčadi splitskih 'Bili', koji je u međuvremenu imao i debi za reprezentaciju Hrvatske do 20 godina, zaigrao od prve minute, za jedanaestoricu koji su igrali prvo poluvrijeme. 

Hajduk je na Braču, gdje se priprema, dobio drugoligaša Solina s 3:2. Prvo poluvrijeme Lovre Kalinić je bio na vratima Hajduka, a uz njega i Ševelja igrali su još Marin Jakoliš, Stipe Radić, Stefan Simić, Nihad Mujakić, Stanko Jurić, Bassel Jradi, Tonio Teklić, Jairo i Adam Gyurcso. Hajduk je prvo poluvrijeme dobio s 2:0. Poveo je u 17. minuti - Mujakić je ubacio s lijeve strane, a Stipe Vulikić, igrač Solina, u želji da ne dozvoli Jairu da dođe do lopte, poslao ju je nespretno u vlastitu mrežu. Drugi put se mreža Solina zatresla u 42. minuti. Šime Puljić je na nedozvoljen način zaustavio Jaira u svom kaznenom prostoru, a siguran realizator najstrože kazne bio je Gyurcso.

U nastavku utakmice prvo je pogodio Solin (Stipe Pekić u 59. minuti), zatim u 69. minuti Hajduk (Jani Atanasov), te na kraju Solin za konačnih 3:2 (Duje Ninčević iz penala u 89. minuti).  

Hajduk za tri dana igra na Braču drugu pripremnu utakmicu. Suparnik će mu bit još jedan drugoligaš - Croatija iz Zmijavaca nakon čega se vraća i nastavlja pripreme u Splitu. Hajduk, koji je na petom mjestu Prve HNL sa 17 bodova iz 14 utakmica, prvenstvo nastavlja 22. siječnja kad je u utakmici 17. kola gost Šibenika

image
Hajduk protiv Solin na Braču, u Postirama - startnih 11 splitskih 'Bilih'
27. travanj 2024 15:18