StoryEditorOCM
KošarkaSPORTSKI DOGAĐAJ DANA

Svi u Gospino polje, košarkašice Raguse trebaju vašu pomoć s tribina, početak u 19 sati. Pobjeda im donosi novi naslov prvaka Hrvatske!!!

Piše Tonči Vlašić
11. svibnja 2022. - 07:00

Sve se odgađa, sve zbog košarkašica Raguse. Košarkaši Dubrovnika su bili zakazali večeru za kraj sezone, ali kako se igra četvrta utakmica finala doigravanja košarkašica baš u tom terminu, srijedu navečer od 19 sati, pomaknuli su početak. Okupit će se dva sata poslije, a sve kako bi s tribina došli, te podržali Ragusu u nastojanju da izbori pobjedu.

Uspije li dubrovačka ekipa u tome, bit će festa u Gospinom polju. Slavit će se naslov prvaka. Odlična je bila Ragusa u prve dvije utakmice finala, pogotovo u drugoj utakmici. Odlična je bila Plamen Požega u trećoj utakmici finala.

Ragusa je na startu finalne serije slavila u gostima, usred Požege, u drugoj utakmici nije dozvolila suparniku ni da promisli kako će vratiti izgubljenu prednost domaćeg terena u finalu doigravanja. Bilo je u 27. minuti ogleda prošle srijede u Gospinom polju čak 30 koševa razlike (70:40).

U trećoj utakmici imala je Ragusa prvu meč loptu, ali su se uloge zamijenile. Čudesno je odigrala La Mama (31 koš i 21 skok), a kako su bile baš dobre i Jelena Ivezić i Emilija Podrug, Plamen Požega je stigla do prve pobjede u finalu na tri dobivene. Njih tri skupa su ubacile 68 od 86 koševa, te imale 46 skokova!

Ali, ima Ragusa svoje adute. Carmen Miloglav, Iva Todorić, Romana Stojanović, Ana Vrsaljko vuku, pomažu ostali.

- Pozivamo navijače. Njihova pomoć nam je itekako potrebna. Bit će lakše svakako doći do uspjeha – rekla je Miloglav. koja je u karijeri osvajala trofeje u Španjolskoj i Njemačkoj, a prošle godine dočekala to i s matičnim klubom. Sad želi potvrditi sa svojom Ragusom kako su i dalje najbolje.

RAGUSA NA KORAK DO NASLOVA, PRIJENOS NA LTV

Prva utakmica finala, nedjelja, 1. svibnja, Požega: Plamen Požega - Ragusa 62:79 (0-1), druga utakmica, srijeda, 4. svibnja, Dubrovnik: Ragusa - Plamen Požega 90:66 (2-0), treća utakmica finala, subota, 7. svibnja, Požega: Plamen Požega - Ragusa 88:56 (2-1), četvrta utakmica finala, srijeda, 11. svibnja, Dubrovnik: Ragusa - Plamen Požega (19 sati)

Libertas televizija izravno prenosi četvrtu utakmicu finala doigravanja za prvaka. 

Prošle sezone Ragusa je podizala pokale iza zatvorenih vrata. Tribine su zbog korone bile prazne. Večeras od 19 sati, tako ne bi trebali biti. Već na prvoj finalnoj utakmici je bila lijepa posjeta. Sad bi trebalo biti više. Nisu samo košarkaši Dubrovnika najavili dolazak od dubrovačkih sportaša....

Večeras malo prije 21 sat, ili je Ragusa po drugi put prvak Hrvatske, ili će se igrati majstorica? Sportski Dubrovnik priželjkuje prvo!

28. travanj 2024 20:13