StoryEditorOCM
KošarkaKUP RUŽICE MEGLAJ RIMAC

Ragusa u Požegi brani trofej, oglasio se izbornik hrvatske reprezentacije: ‘Ako itko može parirati domaćinu ...‘

Piše Tonči Vlašić
15. ožujka 2024. - 07:58
Košarkašice Raguse - pobjednice Kupa Ružice Meglaj Rimac i prvakinje Hrvatske u sezoni 2020./21.Tonči Vlašić/

Košarkašica Trešnjevke 2009. Nika Rodek je prošle sezone posljednja šutirala u Kupu Ružica Meglaj Rimac. Bilo je to u Puli u finalu protiv Raguse koja je vodila sa 66:64. Dvije sekunde su bile do kraja, Rodek je pokušala pogoditi tricu za pobjedu. Nije uspjela te je dubrovačka ekipa po drugi put u svojoj povijesti osvojila kup.

Kapetanica Raguse Carmen Miloglav je podigla trofej, prije toga Iva je Todorić izabrana za najbolju igračicu Final foura.

Ragusa je prvi kup osvojila na splitskim Gripama 2021. godine kad je u finalu dobila Šibenik, koji je četiri puta osvajao trofej, a čak četrnaest puta igrao finale. Ragusa ima polovičan učinak u svoja četiri finala.

Dvojac s juga je ovog petka na završnom turniru Kupa Ružice Meglaj Rimac u Požegi. Šibenske ‘narančaste’ otvaraju turnir protiv domaćina, Plamen Požege u 17 sati. Od 20 sati Ragusa igra drugo polufinale protiv Medveščaka, koji je pet put osvajao trofej. Plamen Požega je jedina od kvarteta bez trofeja. Finale je dan poslije, u subotu, 16. ožujka, od 15 sati. Mogu li južnjaci pokvariti planiranu festu domaćina?

- Šibenik je zahvaljujući povoljnom ždrijebu izborio završni turnir. Teško može parirati Požegi, koja ima nekoliko iskusnih igračica, bivših reprezentativki, Podrug, Ivezić, Miletić, ima igračice koje su igrale Euroligu i Europska prvenstva. Požega ima ukupno pet strankinja. Ako itko može parirati domaćinu, to je Ragusa, koja je jača za centra Fleischer, a koja ima također pet iskusnih igračica. Bilo bi iznenađenje da Požega i Ragusa ne budu u finalu, i sad kupa, ali i prvenstva. Puno su ispred ostalih. S obzirom kako je Požega domaćin kupa, pitanje je koliko može Ivezić. Bila je ozlijeđena. Ako može punom snagom, tad je Požega favorit, a ako ona nije stoposto spremna, tad Ragusa ima podjednake izglede za osvajanje kupa kao i domaćin – istaknuo je Stipe Bralić, trener Šibenika i izbornik hrvatske ženske reprezentacije.

image

Carmen Miloglav (Ragusa) protiv Šibenika u finalu Kupa 2021. godine

Tonči Vlašić/

Ragusa je od četvrtka u Požegi. Carmen Miloglav, Iva Todorić, Lina Strilić, Lea Hajdin, Tea Perić,  Jennifer Fleischer, Ella Majstorović, Iva Tokić, Andrea Milat, Ilma Šarotić i Marija Rozić su pod vodstvom Cvetane Matić odradile trening večer prije polufinala u domu Plamen Požege.

Sve tri utakmice Final 4 izravno prenosi Sportska televizija.

30. travanj 2024 16:20