StoryEditorOCM
KošarkaNOVA POBJEDA |

RAGUSA PRVI POLUFINALIST KUPA ‘RUŽICA MEGLAJ RIMAC‘ Kad ti pet igračica odigra za pet!

Piše Tonči Vlašić
30. siječnja 2021. - 17:17

Ragusa je u polufinalu Kupa 'Ružica Meglaj Rimac'. Bila je uvjerljiva kod KAŽL-a (Košarkaške akademije 'Žana Lelas'), slavila je u Splitu s 87:62, nastavila svoj niz pobjeda. Dobila je svih trinaest utakmica ove sezone. Ovo je bila druga utakmica u kupu. U prvoj je svladala Trešnjevku u Gosppinom polju. 

Treći put je ove sezone dobila KAŽL. Dva puta je splitska ekipa namučila dubrovačku u prvenstvu, u južnoj skupini Prve lige, ali u kup utakmici na splitskim Gripama Ragusa je bila sjajna, te KAŽL nije imao izgleda. Nakon prve četvrtine imala je dubrovačka ekipa 13 koševa viška (19:6), na poluvremenu 16 (39:23), a uoči posljednje četvrtine 26 (68:42)...

Ragusa je bila sjajna u Splitu jer je imala super raspoloženu petorku. Pljesak za Romanu Stojanović, Carmen Miloglav, Ivu Todorić, Anu Vrsaljko i Josipu Silov. Stojanović je ostvarila 'double double': 10 koševa i 16 skokova, Vrsaljko bila sjajna u napadu (29 koševa pogodivši 13 od 15 šuteva iz igre) uz 5 skokova, Silov je postigla 24 koša te imala po 4 skoka i asistencije, Todorić po običaju – blizu triple double učinka: 9 koševa, 12 skokova i 8 asistencija, a Miloglav blizu 'double dobile': 9 koševa i 11 asistencija uz 3 skoka.

Trenerica Raguse Cvetana Matić je zbog toga mogla svim igračicama pružiti priliku. Pobjedi su tako doprinjele i Marija Pocrnjić, Katarina Čagalj, Karla Raguž Lučić, Matea Beletić, Ella Majstorović, Ani Putica i Tea Ivanišević. Pocrnjić, Raguž Lučić i Majstorović su pogađale koš domaćina. Postigle su po 2 koša.

Dubrovačka ekipa je prvi polufinalist. Čeka sad kako će završiti ogledu Plamen Požega – Zagreb, Mursa VROS – Pula Moviter, dok se još ne zna protiv koga će igrati Šibenik u četvrtfinalu. Ugostit će pobjednika ogleda Vindi – Medveščak.

28. travanj 2024 14:01