StoryEditorOCM
KošarkaPRVA HRVATSKA LIGA (Ž) |

RAGUSA PROJURILA KROZ ZADAR, 22. LIGAŠKA POBJEDA U NIZU Šest igračica u napadu 10 i više, a dvije s ‘double double‘ učinkom!

Piše Tonči Vlašić
15. studenog 2020. - 19:25
Nastavila je Ragusa svoj niz. Ostvarila dvadeset i drugu prvenstvenu pobjedu u nizu. Ne zna za poraz od završnice sezone 2018./19. Očekivano je sad dobila posljednjeplasirani Zadar, ali neočekivano uvjerljivo – 98:52 – budući je ostala u međuvremenu bez reprezentativke Ive Slonjšak, koja je karijeru nastavila u Francuskoj, a bila je u Višnjiku i bez Ivone Matić. Međutim, vratila se nakon ozljede Carmen Miloglav, koja je svoj povratak na parket okrunila s 13 koševa, 8 skokova, 6 asistencija i 3 ukradene lopte za 25 minuta igre.

Romana Stojanović je bila prvi strijelac i prvi skakač Raguse u Zadru. Ubacila je 23 koše i imala 13 skokova, plus 5 asistencija i 3 osvojene lopte. Čak šest igračica je bilo dvoznamenkasto u napadu, a još jedna igračica je ostvarila 'double double'. Iva Todorić 17 koševa i 10 asistencija uz 7 skokova i 7 osvojenih lopti. Stojanović valorizacija 42, a Todorić 35!

Zatim, Ana Vrsaljko je ubacila 15 koševa i imala 8 skokova, Katarina Čagalj (ex. Zarač) je postigla 11 koševa (nastavila je i ona svoj niz – 22. utakmica u nizu da je postigla najmanje jednu tricu), imala skok i 3 asistencije, a 10 koševa je ubacila Marija Pocrnjić (skok i dvije osvojene lopte).

Trenerica Cvetana Matić je Stojanović, Miloglav i Vrsaljko držala u igri svega 25 minuta, kapetanicu Katarinu Čagalj nepunih 19 minuta, kao i Mariju Pocrnjić. Stoji kako su sve igračice provele u igri najmanje 10 minuta. Mlađe, Tea Ivanišević i Ani Putica, igrale su gotovo 17 minuta. Matea Beletić je postigla 4 koša, Putica 3, Ivanišević 2. Lucija Papić je imala 2 skoka, Beletić asistenciju, Putica skok i dvije osvojene lopte, a Ivanišević 2 skoka, 2 asistencije i 3 osvojene lopte.

Ragusa je na stopostotnom učinku. Dobila je sve četiri utakmice u južnoj skupini Prve hrvatske lige. U srijedu, 18. studenog, Ragusa bi trebala igrati sa Splitom kod kuće, a tri dana poslije dočekati u Gospinom polju Šibenik.
28. travanj 2024 09:12