StoryEditorOCM
ZabavaDetoks

Trodnevna dijeta s grožđem idealna je za brzo skidanje pokojeg kilograma, ubrzavanje metabolizma i probave

Piše dv
27. srpnja 2023. - 07:30

Svima kojima je potrebna brza kura skidanja pokojeg kilograma i čišćenja od nagomilanih toksina, obilja masne i slatke hrane, dobro će doći ovo trodnevna dijeta, piše Živim.hr.

Grožđe je idealna namirnica za čišćenje tijela od toksina. Bobice i bijelog i crnog grožđa sadrže brojne vitamine i minerale. Ovu voćku općenito bismo trebali puno jesti jer je bogata antioksidansima, štiti od slobodnih radikala i usporava starenje organizma. Sadrži bioflavonoid koji poboljšava razmjenu tvari, čisti krv i stanice. Vitamini B skupine osnažuju živčani sustav, njeguju kosu i kožu, željezo čisti krv, kalcij jača kosti, jod i mangan aktiviraju hipofizu, a voćna kiselina i enzimi pojačavaju rad bubrega.

Trodnevna dijeta

Dijeta s grožđem odlična je zato što je grožđe jedna od najzasitnijih voćaka pa se pritom ne biste trebali osjećati kao da ste na dijeti.

Prvi dan - potrebno je pojesti pola kilograma grožđa. Tu količinu rasporedite na cijeli dan, a grožđe je najbolje jesti između obroka. Normalno doručkujte, ručajte i večerajte, ali birajte nemasne namirnice (kuhano povrće i meso od peradi, jogurt i integralne žitarice)

Drugi dan - potrebno je pojesti 250 grama grožđa. Uz nabrojane namirnice u prvome danu, možete jesti i kuhana jaja i plavu ili bijelu ribu.

Treći dan - trebate pojesti kilogram grožđa raspoređenog na cijeli dan. Grožđe će vas prilično zasititi, ali jedite redovno i ostale obroke koji uključuju niskokalorične namirnice.

Oprez

Ovakva dijeta očistit će krv, jetru i ostale unutarnje organe od toksina, a ubrzat će metabolizam i probavni sustav. Imate li osjetljiv želudac, pripazite s ovom dijetom jer grožđe sadrži puno vlakana pa u većim količinama može izazvati grčeve i bolove u želucu.

27. travanj 2024 12:47