StoryEditorOCM
ZabavaGENIJALNO

Potrebne su samo dvije stvari: jednostavan trik kako se rješiti kondenzacije u domu

Piše Dv
5. studenog 2023. - 08:41

Tijekom hladnijih dana nije rijetka pojava da se na prozorima pojavi kondenzacija, što je tijekom sezone grijanja uobičajena stvar. Razlog zbog kojeg dolazi do nakupljanja kapljica vode je zato što se vlaga u zraku sudari s hladnim prozorskim staklima i pretvori u tekući oblik. Kako bi se ovo izbjeglo preporučuje se, koliko god je to moguće, da se stanovi i kuće prozračuju, otvaranjem prozora, piše Dom & dizajn.

Skupljanje vlage nije ni malo bezazlen problem jer se nakon nje može pojaviti i plijesan. Događa se da se uslijed svega plijesan pojavi i na zidovima pa i nameštaju.

Plijesan može biti uzrok otežanog disanja, začepljenog nosa, upale sinusa, grla i nosa, suhog kašlja, crvenila oka…

Kimberly je u Facebook grupi za savjete i trikove upravo postavila to pitanje: kako se riješiti kondenzacije? Jedna žena joj je ponudila genijalno rješenje, prenosi The Sun.

- Znam da ovo zvuči ludo, ali ubacite pijesak za mace u čarapu i zavežite povrh prozora. Jeftino je i dugo traje. Ovo koristimo u našem starom kamperu, odlično funkcionira. Možete stavite čarapu na prozorsku dasku i pokupit će svu vlagu, objasnila je Hana, članica ove grupe.

27. travanj 2024 17:13