StoryEditorOCM
Panoramazbogom kondenzaciji

Smeta vam vlaga koja se nakuplja na prozorima domova i vozila?; Evo kako je se riješiti za dvije minute i jedan euro

Piše mozaik sd
24. studenog 2023. - 10:18

Dolazak zime donosi i lijepa druženja, kuhano vino, darove i... kondenzaciju, koja pak može dovesti do razvoja plijesni. Prema istraživanju ovo je problem u mnogim kućanstvima, u Velikoj Britaniji čak 58 posto kućanstava se bori s vlagom, plijesni i/ ili pretjeranom hladnoćom - to je nevjerojatnih 2,7 milijuna domova, prenosi The Sun.

Osim narušavanja estetike doma, plijesan čak može i smanjiti vrijednost vaše imovine i iznimno loše utjecati na zdravlje. Izlaganje i udisanje spora plijesni može uzrokovati niz problema, uključujući kihanje, curenje nosa, crvene oči i osip na koži. Posebno su ranjivi ljudi s respiratornim problemima, respiratornim infekcijama, alergijama ili astmom, kao i bebe i starije osobe.

Srećom, jedna stručnjakinja za čišćenje, priskočila je u pomoć s nekoliko savjeta i trikova za otklanjanje problema - a prema njezinim riječima, postoji jedan zadatak koji biste trebali obaviti svako jutro. Stručnjakinja za čišćenje preporučila je da obrišete mokre prozore čim ustanete, po mogućnosti kvalitetnom krpom od mikrovlakana, a potom malo otvorite prozore, piše Jutarnji list.

 

image

Poslije brisanja prozor treba otvoriti

/Shutterstock

Ovako je to objasnila u svom videu na TikToku: ‘‘Može se stvoriti plijesan koja se počinje pojavljivati oko okvira prozora. Ako se radi o drvu, ono može početi upijati vlagu i plijesan i dobiti neugodan miris.

Neka vam svako jutro bude prioritet obilaziti kuću s krpama od mikrovlakana. Nakon što se svi prozori osuše, Lynsey je savjetovala da nastavite proces s jednostavnim trikom, a sve što vam treba je malo deterdženta za pranje posuđa. Stavite doslovno samo kap deterdženta na krpu od mikrovlakana i prebrišite prozore,

@lynsey_queenofclean Windows Wednesday✨ Shiny up and cleaning the PVC using the @scrubdaddyuk power paste Warm soapy water with a dash of white vinegar on the glass and my fav green mop @viledauk window vac Microfibre cloth to dry off  TOP TIP Never clean windows when the sun is shining on them, the product will dry quickly causing streaks  #windowswednesday #satisfyingvideos #satisfyingcleaning #amsr #amsrsounds #scrubdaddy #windowcleaning #clean #cleaninghacks #cleanwithme #motivation #dailytask #cleaningroutine #queenofcleanup ♬ Don't Stop - GoGo Morrow

Prema riječima stručnjakinje, koja objavljuje pod korisničkim imenom @lynsey_queenofclean, ovaj postupak stvorit će barijeru koja će spriječiti da se voda lijepi na vaše prozore. Lagani trik je toliko učinkovit da ga čak i njezina mama još uvijek koristi - a Lynseyina baka također se kune u njega.

image

Rješenje protiv kondenzacije je svakojutarnji obilazak kuće s krpama od mikrovlakana

/Shutterstock

‘‘Nekoliko instruktora vožnje mi je poslalo poruku i reklo da je to ono što rade kako bi spriječili da automobili ujutro budu vlažni iznutra.‘‘

Stotine entuzijasta oko čišćenja na platformi požurili su u komentarima kako bi zahvalili profesionalki i podijelili svoja razmišljanja.

image

Kondenzacija može dovesti do razvoja plijesni.  Osim narušavanja estetike doma, plijesan čak može i smanjiti vrijednost vaše imovine i iznimno loše utjecati na zdravlje

/Shutterstock

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:58