StoryEditorOCM
ZabavaBEZ DLAKE NA JEZIKU

Operna pjevačica Martina Tomčić oštro kritizirala reformu školstva, odgovor jedne učiteljice ju je iznenadio

Piše Dorotea Paponja/Gloria
5. travnja 2023. - 17:26

Operna pjevačica Martina Tomčić na glasu je kao "najstroža" članica žirija "Supertalenta" i ne ustručava se izraziti svoje mišljenje o kandidatima bez dlake na jeziku. Također, na društvenim mrežama nerijetko izražava svoje mišljenje o aktualnim temama, a ovoga je puta prokomentirala velike reforme u hrvatskim školama, piše Gloria.

"Cjelodnevna nastava? Zbilja? Od svih problema u školskom sustavu Republike Hrvatske, ‘zatvaranje‘ djece u škole, uskraćivanje kretanja, hranjenje nekvalitetnim obrocima, nasilno prekidanje glazbene/sportske karijere, dodavanje novih predmeta i još veća količina suhoparnih podataka koje treba učiti napamet su doista nužnost i rješenje?

Jer djeca nam imaju visoko razvijenu empatiju, u školama ih se potiče na razmišljanje, propitkivanje i zaključivanje, vole učenje, uz svoje glavice svakodnevno razvijaju svoja tijela kroz kretanje na otvorenom zraku, dolaze kući rasterećeni i uz savršeno savladano gradivo bez potrebe za instrukcijama", napisala je na svom Instagram storyju i zaključila:

"Možda najbolje da nam otvore obvezne internate i da djecu dobijemo preko vikenda u obiteljska gnijezda. Naravno, pod uvjetom da su bila dobra u školi i zaslužila vikend s mamom i tatom!"

Brojni pratitelji reagirali su na Martinin status, a operna se pjevačica našalila kako se ne sjeća da je neka njena objava ikada izazvala toliko pozitivnih reakcija. Zahvalila je pratiteljima na podršci, otkrivši kako ju je posebno dirnula poruke učiteljice njezine kćeri Rebeke, koju je također objavila.

"Martina, hvala na ovome. Svi smo željni kvalitetnih promjena, i ja sam prva spremna i više raditi. Ali ako nam ostane isti sadržaji i metode rada, nismo ništa napravili. Djecu treba motivirati i ‘zaljubiti‘ u učenje. Kod njih treba postići onaj wow efekt kao kod plesa, sviranja, sporta.

Mislim da je to moguće, ali ne na ovaj način. Uzalud nam sve promjene, ako ne mijenjamo svoj pristup djeci i metode. Duljim boravkom u školi nećemo im sigurno uliti znanje u glavu. Da su barem nas učitelje pitali za mišljenje. Ovo nije u potpunosti loša ideja, ali roditeljima i djeci treba dati mogućnost izbora", poručila je učiteljica.

27. travanj 2024 13:10