StoryEditorOCM
ZabavaEro s onoga svijeta

Nijemac u kvizu ‘Tko želi biti milijunaš‘ zapeo na pitanju o Hercegovini: morao je potražiti pomoć publike, pogledajte između kojih se ponuđenih odgovora mučio

Piše dv
8. prosinca 2022. - 14:03

Kviz "Tko želi biti milijunaš" osim financijskih nosi i intelektualne izazove. Ono što se jednima čini samorazumljivim, drugima može biti teško, prenosi Slobodna Dalmacija.

Ljudi u Bosni i Hercegovini, pa i oni najneobrazovaniji i oni koji najaktivnije rade na njenom rušenju, znaju kako se zove i piše njihova država. Znamo to uglavnom i mi u okruženju.

Međutim za Nijemce to baš i nije samorazumljivo. Pokazalo je to njihovo izdanje kviza "Tko želi biti milijunaš". Natjecatelj Jorg Riehemann, radnik u zoološkom vrtu, zapeo je na pitanju kako se točno piše ‘Hercegovina‘, vrijednom 32.000 eura.

Bili su mu ponuđeni odgovori ‘Herzogowina‘, ‘Herzigowina‘, ‘Horzegowina‘ i točna ‘Herzegowina‘ na posljednjem mjestu. Kako Riehemann nije bio siguran u točan odgovor, potražio je pomoć prijatelja. Nije poznato je li prijatelj bio iz Bosne i Hercegovine, ali dao je točan odgovor i Jorg Riehemann osvojio je 125.000 eura, piše Oslobođenje.

image

Tko zna kako bi Tarik Filipović prihvatio činjenicu da netko ne zna kako se piše Bosna i Hercegovina?

Marko Todorov/Cropix

Dio tog iznosa mogao bi potrošiti i na putovanje s prijateljem, za kojega nije poznato je li iz BiH, u Bosnu i Hercegovinu, mjesto svoga velikog kvizaškog iskušenja. Jorgovo neznanje ne treba osuđivati, zasigurno bi dio ovdašnjih natjecatelja moglo zbuniti pitanje da li se poznati njemački kancelar Helmut prezivao Kohl, Khol, Kloh ili Kolh.

27. travanj 2024 00:37