StoryEditorOCM
ZabavaPOPRATNI PROGRAM DLJI

Kinookus u Kabogi, sinoć projekcija fima ‘Izbačeni‘

Piše DV
17. srpnja 2020. - 10:43
Besplatnom projekcijom dokumentarnog filma „Izbačeni”, sinoć je završen dvodnevni program u ljetnikovcu Bunić-Kaboga ostvaren u suradnji Udruge Kinookus, Zaklade Caboga-Stiftung i Dubrovačkih ljetnih igara.
 
Povjesničar umjetnosti i arheolog Ivan Viđen tom je prigodom rekao kako su svi članovi iznimno sretni da je Udruga Kinookus, iako sedmerostruko mlađa od Dubrovačkih ljetnih igara, dobila priliku za ovu suradnju. Objasnio je kako su posebno zadovoljni što je ovaj film dobio i svoju dubrovačku premijeru, jer film koji je dobio toliko nagrada i osvojio gotovo sve festivale na kojima je prikazan.
 
Izbačeni (Push) je djelo švedskog redatelja Fredrik Gertenna iz 2019. godine, a prateći Leileni Farhu, posebnu izvjestiteljicu Ujedinjenih naroda, istražuje problem stanovanja diljem svijeta i odgovara na pitanje zašto si više ne možemo priuštiti život u svojim gradovima. 
 
Večer prije, izlaganje Ivana Viđena Hrana kao slasni ''privolitelj'' privuklo je publiku i donijelo nove uvide o ulozi hrane u slavnoj dubrovačkoj diplomaciji, dok je samo predavanje dio velikog i važnog projekta Udruge Kinookus čiji je cilj adekvatna valorizacija nematerijalne gastronomsko-kulturne baštine Dubrovnika i okolice.
 
28. travanj 2024 02:21