StoryEditorOCM
ZabavaUŽGALE SE BENGALKE

Iris i Marko otplesali prvi ples uz pjesmu koja ih je ‘oborila s nogu‘, ekipa im je u Graše dovela gošću iznenađenja!; Tulum se nastavlja uz ‘Jolu za siromašne‘ i Jelenu Rozgu. Već se dokazala na Lorenzovom krštenju

Piše Lenka Gospodnetić, Frane Vulas/sd
2. svibnja 2022. - 19:53

Vjenčali su se splitski Maradona i Grace Kelly! Naravno, pričamo o jednom od najatraktivnijih parova grada Splita (i šire), nogometašu Marku Livaji (28) i njegovoj dugogodišnjoj životnoj družici, negdašnjoj Prvoj pratilji Miss Hrvatske Iris Rajčić (42), piše Slobodna Dalmacija.

Bolje upućeni sportski znalci razumjet će zašto Livaja ima status "narodnog heroja", to je dečko zbog kojeg je nastao hashtag #livajaostani, dok je Iris glasovita ljepotica, njezinu izvanrednu vanjštinu kao da nisu ni dotaknule dvije trudnoće, niti godine.

image

Jedna od prvih fotografija nakon vjenčanja: Iris Rajčić i Marko Livaja

Božidar Vukičević/Cropix


Par iz snova uzbudio je splitsku scenu u jednakoj mjeri kao također "medijski visokonaponsko" vjenčanje Petra Graše i Hane Huljić.

Zbog Iris i Marka novinari su nekoliko sati ranije stigli na poprište zbivanja, na splitsko drevno groblje Sustipan, gdje su zavjete u crkvi razmijenili mladenci, produživši nakon toga na feštu u obližnji restoran Adriatic Grašo. Do Jadranskog derbija u Rijeci u nedjelju, Livaja će se stići i odmoriti nakon slavlja...

image

Friško vjenčani mladenci na Sustipanu

Paun Paunović/Cropix


Ispred crkvice u romantičnom okružju sustipanskom, unatoč studenoj kišici koja je dosadno sipila, bilo je "toplo oko srca"; glazbom su pridošle svečare grijali klapaši iz formacije Cambi, a među prvima je pristigla Mila Perasović, prijateljica Irisine majke.

image

Crkva Svetog Stjepana pod borima u kojoj je održan obred vjenčanja

Tom Dubravec/Cropix


Za njom je došla druga, ne odveć prekobrojna svita; suigrači iz Hajduka, kapetan Lovre Kalinić sa suprugom, te David Čolina i Josip Elez, trener kluba Valdas Dambrauskas, njegov pomoćnik Mislav Karoglan...

image

Valdas Dambrauskas

Ante Čizmić/Cropix
image

David Čolina s djevojkom

Božidar Vukičević/Cropix
image

Josip Elez

Paun Paunović/Cropix

 

Pažnju medija posebice je privukla pjevačica Doris Dragović u svečanoj modroj haljini, koja je s puno nježnosti mladencima zaželjela obilje Božjeg blagoslova.

image

Ana Gruica Uglešić sa suprugom Boranom

Božidar Vukičević/Cropix


Objektivi su "zapucali" i u pravcu Ane Gruice Uglešić i supruga joj dr. Borana Uglešića te njezina sinčića Ivana Marata; familija je bila modno "bombastična", pogotovo Ana, već dobro osunčana i u top-formi.

Negdje "po sredini" stigao je i Livaja s Matom Mamićem, prijateljem iz djetinjstva i kumom; djelovao je sretno, no izjavu za medije nije htio dati.

Nešto kasnije u crnom luksuznom kombiju stigla je i Iris, odjevena u vjenčanicu boje pjenušca s kumom, dr. Lanom Pavić, znanstvenicom i tv-pregalicom; Iris je birala haljinu tamnoružičaste boje.

image

Irisina kuma Lana Pavić

Ante Čizmić/Cropix


Na žalost, dvije prijateljice nisu svoja bajkovita izdanja pokazale medijima, kao ptice su prhnule iz vozila ka crkvi.

Poslijepodne su inače provele u predsjedničkom apartmanu Briig boutique hotela na Bačvicama, i to dan nakon karitativno intonirane utakmice na Poljudu na kojoj Livaja nije igrao, ali su svo troje došli podržati događaj javljanjem na humanitarni telefon.

image

Mario Budimir, suprug Doris Dragović, među uzvanicima u restoranu Adriatic

Paun Paunović/Cropix


U međuvremenu je Irisin prijatelj, splitski "elitni taksist" Goran Martinović Goci u crnom mercedesu dovezao njihova dječaka Lorenza sa babysittericom, dok je djevojčicu Elizabetu dovela baka, Irisina mama, i teta.

Svojim vozilom i "oboružan" barjakom stigao je poznati splitski ugostitelj Keto (Marko Bralić) sa suprugom, a njegov partner i suvlasnik diskoteke Vanilla Gogo u lijepoj je pratnji stigao u crkvu među posljednjima.

Želim mladencima da Hajduk bude prvak! - poručio je karizmatični ugostitelj.

image

Planule su baklje, kako je i red

Paun Paunović/Cropix


Nakon crkvenog obreda Iris, Marko i njihovi prijatelji i gosti prebacili su se u "Graše", a tijekom noći za pamćenje zabavljaju ih Jelena Rozga i Milan Terze, prokušani splitski zabavljač koji sebe u šali voli nazvati "Jole za siromašne".

image

Dolazak Jasne Zlokić na vjenčanje Marka Livaje i Iris Rajčić u restoran Adriatic

Ante Čizmić/Cropix


Kao gošća iznenađenja najavljena je legendarna zabavnjakinja stare škole Jasna Zlokić; ona je za novopečene supružnike, naime za njihov prvi ples otpjevala svoju pjesmu "Povedi me".

image

Tako mora biti kad se ženi Livaja

Paun Paunović/Cropix


Stihovi "dosta mi je da te tajim, želim bez straha da se volimo mi, i ti da budeš ja, a ja da budem ti" puno govore o dvoje ljudi koji su se našli i ostali na istoj "frekvenciji" već dugi niz godina kao potpora i nadopuna jedno drugome.

06. svibanj 2024 11:10