StoryEditorOCM
ZabavaIZ PRVE RUKE

Imate stan od 50 kvadrata? Postoji jedan super trik koji ga može učiniti vizualno većim. Kako dobro!

Piše dv
10. listopada 2023. - 16:04

Stan od 50 kvadrata realnost je većine ljudi u našoj zemlji, bez obzira na broj članova obitelji. U 50 četvornih metara nekada živi jedan, nekada dva, nekada tri, nekada četiri, a nekada i puno više osoba. Svima njima vjerojatno je jedno zajedničko - kako životni prostor te veličine učiniti vizualno većim i prostranijim? Dizajneri se slažu da interijere te veličine zahtijevaju drugačiji način uređenja i raspored kako bi cjelokupni prostor bio što funkcionalniji i prostrasniji, posebice ako u njemu živi velika obitelj, piše Dom & Dizajn.

Dizajner interijera iz Ukrajine Sergej Založni otkrio je jednostavan trik kako malom stanu do 50 četvornih metara osigurati dodatnu svjetlost i prostor. On kaže da umjesto zida između spavaće i dnevne sobe puno bolja opcija je staklena stijena. Na taj način će svjetlost iz spavaće sobe doći do dnevne sobe, a prostor će provjereno izgledati vizualno veći.

Sergej Založni otkrio je i da će određeni komadi namještaj poput nor. suvremene sive sofe tankog dizajna koja nije previše glomazna učinit prostoriju prostranijom, a središnji dio prostorije slobodnim. Nadalje, dizajner govori kako sivi tepih u boravkuje odličan odabor koji "otvara" prostor. Za kraj, otkriva kako će i police iznad sofe učinit prostor maksimalno praktičnim, pogotovo kada je riječ o odlaganju suvišnih, često nepotrebnih i/ili dekorativnih stvari.

image
Shutterstock

Što se tiče kuhinje, njegov savjet je da se odlučite za kuhinju koja nije "previše načrčkana" tj. koja nema previše dealja. Umjesto toga, odaberite jednostavan dizajn i čistu geometriju. Drugim riječima, minimalizam u kuhinji je vaš prijatelj ako želite vizualno povećati dojam prostorije. Od boja, ovdje birajte neutralne boje primjerice bež i sivu, a od materijala drvo, piše Dom & Dizajn.

 

01. svibanj 2024 01:07