StoryEditorOCM
ZabavaPROVJERENI TRIKOVI

Čudesno rješenje za čišćenje fuga: I one najprljavije izgledat će kao da ih je majstor sredio. I to za manje od 10 minuta!

Piše Dv
27. prosinca 2023. - 11:59

Čišćenje fuga mnogim domaćicama može biti prava noćna mora, a kako bismo vam uštedjeli vrijeme i olakšali ovu muku, pronašli smo sjajne trikove za čišćenje fuga koje ćete odmah zavoljeti. A djeluju provjereno, donosi Dom i dizajn

Evo 3 najbrža i najučinkovitija načina za čišćenje fuga, a na vama je da ih isprobate i javite nam jeste li uspjeli.

Soda

Čuli ste za moć čišćenja sode bikarbone, a kada je riječ o čišćenju fuga, savršena je za taj posao. Nije jako abrazivna pri uklanjanju mrlja bez ikakvih kemikalija. Za čišćenje fuga sodom bikarbonom trebat će vam dobra četka za ribanje. Stara četkica za zube također može poslužiti, ali za najbolje rezultate koristite specijaliziranu četku s krutim vlaknima.

DIY alat

Potrebni su vam: prašak za pecivo, tekući sapun za pranje posuđa, vodikov peroksid

Uputa: pomiješajte 1 žlicu tekućeg sredstva za pranje posuđa, ½ šalice sode bikarbone i ¼ šalice vodikovog peroksida i ulijte u bocu s raspršivačem. Nanesite otopinu za čišćenje na fugu i ostavite 10 minuta. Izribajte jačom četkom, dobro isperite i to je to.

Čišćenje parom

Vjerojatno najučinkovitiji način čišćenja fug je čišćenje parom. Vruća para može ući u male pukotine i pore fuge kako bi uspješno riješila prljavštinu i masnoću učinkovitije od bilo koje vrste kemijskog sredstva za čišćenje ili četke. Osim toga, visoka temperatura pare ne samo da čisti nego i dezinficira, uklanjajući 99,9% klica i bakterija, piše Glossy.

01. svibanj 2024 11:39