StoryEditorOCM
ZagoraPOPIO ‘MORE‘

Policija u Vrgorcu zaustavila mortus pijanog vozača, nećete vjerovati koliko je promila alkohola imao u krvi...

Piše Dalmacija SD
15. svibnja 2024. - 16:40

U utorak, 14. svibnja 2024. godine oko 12.50 sati u mjestu Poljica Kozička, policijski službenici Postaje granične policije Vrgorac zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 48-godišnji muškarac koji se nalazio u vidno alkoholiziranom stanju, izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Obavljenim ispitivanjem utvrđeno je da je vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u iznosu 2,91 g/kg, a na vozilu su bile postavljene nepripadajuće plastične registarske oznake.

image
Joško Šupić/Cropix

Policijski službenici su nadalje utvrdili osnovanu sumnju da je vozač upravljao osobnim automobilom za koje je isteklo važenje prometne dozvole više od 15 dana (za navedeno vozilo važenje prometne dozvole isteklo dana 31. 3. 2023. godine), isteklo mu je važenje vozačke dozvole, vozio je u vrijeme kad mu je na snazi izrečena mjera zabrane upravljanja vozilom i nije imao policu osiguranja ili drugi dokaz o sklopljenom ugovoru o osiguranju s društvom za osiguranje.

Muškarcu je izdana naredba o smještanju u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, nakon čega je provedeno istraživanje.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja čak pet prometnih prekršaja i uz optužni prijedlog odveden je na općinski prekršajni sud, a sudac mu je odredio zadržavanje u trajanju od sedam dana.

Također, utvrđeno je da je ostvario i obilježja kaznenog djela Krivotvorenje isprave zbog čega će protiv njega biti podnesena kaznena prijava nadležnom općinskom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 02:46