StoryEditorOCM
ObalaLUDILO NA CESTI

Policija uhitila Trogiranina koji je skoro izazvao prometnu nesreću. A tek kad vidite što su našli kod vozača mopeda...

Piše Split SD
17. srpnja 2024. - 16:30

Iz PU splitsko-dalmatinske još jednom upozoravaju na teške prometne prekršaje koje svakodnevno zatiču. Tako je jučer, 16. srpnja temeljem zaprimljene video snimke putem aplikacije MUP - Sigurnost i povjerenje na kojoj nepoznati vozač u više navrata nepropisno pretječe na zaobilaznici u Trogiru, provedeno istraživanje. Policijski službenici utvrdili su da je vozilom upravljao 23-godišnji vozač koji je recidivist u činjenju prometnih prekršaja.

- Provedenim istraživanjem utvrđeno je da je 23-godišnjak 15. srpnja 2024. godine u 9:58 sati u Trogiru na kolniku Trogirske ceste upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i to nakon izvršnosti rješenja o nemogućnosti podnošenja zahtjeva za vozačkom dozvolom.

Naime, u više je navrata nepropisnog pretjecao, čime je počinio pet prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. U jednom slučaju pretjecao je tako da je omeo promet iz suprotnog smjera uslijed čega je vozač koji mu je dolazio u susret morao kočiti da bi izbjegao prometnu nesreću.

image

Ilustracija: Trogir

Tom Dubravec/Cropix

Mladić je uhićen, oduzeto mu je vozilo i 16. srpnja je uz optužni prijedlog priveden na općinski prekršajni sud. Sud mu je odredio zadržavanje u trajanju do 14 dana i predan je u Zatvor u Splitu.

Također, policija javlja kako su jučer, isto u Trogiru na Putu Gradine policijski službenici zaustavili 39-godišnjeg vozača mopeda za kojeg je utvrđeno da je prethodno vozio motocikl na jednom kotaču.

- Provedenim nadzorom vozila utvrđen je istek prometne dozvole dana 10. srpnja 2024. godine, a nadzorom je kod vozača pronađena droga. Vozač se na zahtjev policijskog službenika odbio podvrgnuti ispitivanju prisutnosti opojnih droga u organizmu, čime je počinio prekršaje Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Vozač je uhićen i 16. srpnja 2024. godine uz optužni prijedlog priveden na općinski prekršajni sud - navode u policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:35