StoryEditorOCM

Vinišće: zasjali reflektori na školskom igralištu, malonogometaši odmjerili snage

Piše PSD.
13. kolovoza 2011. - 22:41
Na školskom igralištu zasjali su reflektori pa je sad već tradicionalni malonogometni turnir, koji se igra drugu godinu zaredom, odigran u jednu večer.

Finalni meč igrao se malo prije ponoći, a pobjednici su momčad "Kaltenberg-projekta" koji su nakon raspucavanja penala savladali društvo pod nazivom "Old school".

U svakom slučaju bio je to događaj za pamćenje u Vinišću. Turnir na kojem je sudjelovalo ukupno deset malonogometni ekipa sastavljenih od mještana i vikendaša izazvao je veliki interes ne samo igrača nego i znatiželjnika koji su okupirali prostor oko školskog igrališta. 

Iako je turnir zamišljen kao revijalni, bez kotizacija i bogatih nagrada (dvije gajbe piva za pobjednika) bilo je uzbudljivo, žestoko, na trenutke i pogibeljno.

Bilo je i lakših ozljeda, teških sudačkih previda pa čak i napuštanja terena, ali na kraju je sve završilo bez ozbilnijih posljedica. Uz obećanje da će dogodine turnir biti masovniji i još bolje organiziran.

Preduvjeti za ovakav turnir stekli su se nakon postavljanja reflektora na igralištu koje se nalazi uz područnu školu Ivan Duknović.

Akciju postavljanja reflektora izvelo je Društvo prijatelja Hajduka Vinišće koji su prikupili novac, ali i svojim radom osigurali da se investicija koja vrijedi više od 50.000 kuna realizira u nepunih godinu dana. 

- Ova turnir samo je jedna od akcija kojima želimo potaknuti događanja u Vinišću sa željom da se domaćim stanovnicima, ali i turistima pruži nekakav zanimljiv sadržaj osim sunca i mora - kazao je predsjednik Društva prijatelja Hajduka Vinišće Dražen Kostović.
 
- Društvo prijatelja Hajduka Vinišće drugu godinu organizira pučku feštu "Bila noć" koja se ove godine održava u subotu 13. kolovoza, uz glazbu uživo, besplatnu ribu za sve posjetitelje, pristupačne cijene pića i bogatu lutriju. Značajnu potporu pružili su nam lokalni ugostitelji, poduzetnici, ribari te lokalna zajednica i škola. Drago nam je da su ljudi prepoznali ovu inicijativu, jer udruga je volonterska, a sav prihod koji se ostvari želimo uložiti u sadržaje koji će biti na korist lokalnoj zajednici. Sad su to bili reflektori za školsko igralište, a sutra se nadamo da ćemo biti u prilici realizirati neki drugi projekt - kaže Kostović. 

Navečer je tako na rasporedu bila velika fešta "Bila noć" uz koncert grupe Twist-off, a u područnoj školi je postavljena izložba dječjih radova polaznika likovne radionice koju je protekla dva tjedna vodila profesorica Višnja Mach Orlić.

PSD
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:01