StoryEditorOCM
Dalmacijauspješan i skroman

Upoznajte policajca godine: Kristian je strah i trepet dilera, 'nanjuši' ih na daljinu, u manje od godinu dana drogu u automobilu otkrio je čak 30 puta

Piše Dijana Turić/Makarska kronika
28. studenog 2018. - 17:59

Samo u zadnjih 11 mjeseci ove godine u svom je radnom "dosjeu" upisao 30 zapljena raznih vrsta opojnih droga, od marihuane, speeda do kokaina, i to prilikom redovnih kontrola vozila i vozača u prometu, a u patrolnim aktivnostima 65 vozača je zatekao kako upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, s time da ih je 14 zaradilo prekršaje zbog odbijanja testa na prisutnost opojnih droga.

Riječ je o 28-godišnjem policajcu Kristijanu Banoviću iz Omiša koji u PP Makarska radi tri i pol godine i koji je u tom razdoblju pokazao iznimnu inicijativnost, zalaganje i stručnost u svim segmentima rada, zbog čega mu je gradonačelnik Jure Brkan uručio priznanje Grada za doprinos sigurnosti lokalne zajednice i angažman u turističkoj sezoni.

Na svečanoj dodjeli nagrade nazočili su Stipe Žigo, pomoćnik načelnika za policiju PP Makarska, te Jurica Tolić, voditelj Sektora makarskih "plavaca". Kako je istaknuo Žigo, Banovićevo priznanje zapravo je priznanje cijeloj PP Makarska, a ovo je već treća godina da Grad Makarska uručuje zahvalu najboljem makarskom policajcu.

Prema Brkanovim riječima, za turističku ponudu pored mora, sunca i lijepih plaža najvažnija je sigurnost građana i turista, za što je najzaslužnije promptno i preventivno djelovanje makarskih policajaca koji su zaključili da je njihov kolega ove godine najviše pridonio svojim radnim angažmanom i pristupom načinu rješavanja problema te postizanju osjećaja sigurnosti i dobrodošlice kod stranih gostiju, a time i sveukupnoj turističkoj sezoni.

- Banović, koji je iznimno mlad, već se dokazao na svom radnom mjestu i u PP Makarska, posebno u zapljenama droga, što nam je najvažnije, a bio je angažiran i na djelovanju sprječavanja krađa s plaža i drskih krađa, kao i prevenciji javnog reda i mira u zonama ugostiteljskih objekata, što je nemjerljiv doprinos našoj zajednici i ja mu se na tome iskreno zahvaljujem - kazao je Brkan, dodavši da su brojni građani pohvalili profesionalnost nagrađenog policajca, a posebno strani gosti kojima je s obzirom na izvrsno znanje engleskog jezika davao točne i pravovremene informacije posebno u oblasti prometa jer je poznato da stranci često nenamjerno i zbog nesnalaženja krše prometna pravila.

Gradonačelnik je napomenuo da Banović može biti uzor mladim ljudima koji bi trebali shvatiti da je policijski posao dobar i koristan za čitavu zajednicu pa se nada da će PP Makarska imati još dovoljno mladog i sposobnog kadra.

Ni nagrađeni Banović nije krio ponos uručenim priznanjem. Kazao je kako mu radni dan uistinu zna biti dug jer svakog dana do Makarske putuje iz Jesenica, treba odraditi 12 sati i vratiti se kući.

- Nagradu Grada zaslužili smo svi kao kolektiv pa zahvaljujem svojim kolegama bez kojih ne bi bilo ni uspjeha. Još sam mlad policajac i valjda je došlo vrijeme da sada ja malo više "povučem u postaji za razliku od starijih kolega" - kazao je Banović.

Upitali smo ga kako uspije "nanjušiti" dilere ili osobe koje posjeduju drogu.

- Poslije nekoliko godina rada, policajac doslovno, kako kažete, "nanjuši" i konzumenta i dilera, po cjelokupnom dojmu i profilu - odgovara Banović.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:46