StoryEditorOCM

Umirovljeni vojni specijalac napao vojovodu Čikaru

Piše PSD.
10. prosinca 2009. - 23:17

Umirovljeni vojni specijalac Mario Vujević zvani Vegi u četvrtak navečer verbalno je napao alkarskog vojvodu Ivana Čikaru kojega je pritom najprije potegnuo za kravatu i nakratko uhvatio rukom za grlo.

To se dogodilo ispred zgrade sinjske gradske uprave na margini svečanosti polaganja vijenaca na spomenik poginulim braniteljima Domovinskog rata Sinja i Cetinske krajine u povodu obilježavanja 10. godišnjice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Iako je bilo nazočno gotovo stotinjak osoba samo nekoliko najbližih primjetilo je sukob Vujevića i Čikare. Pola sata poslije sukoba pojavila se policija koju je, navodno, pozvao Čikara.

- Istina je da sam Čikaru verbalno napao jer mi je potvrđeno da je protiv mene u Zagrebu pričao laži, klevetao mene i moj rad samo da bi sebe predstavio važnijim. Pitao sam ga zašto to čini, kazao da je nekorektan, nazvao sam ga doušnikom koji se služi lažima. Nisam ga fizički napao. Samo sam mu uhvatio kravatu da je popravim jer mu je loše stajala – kazao nam je Mario Vujević koji je vrlo aktivan u braniteljskoj populaciji pa je tako predsjednik Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Cetinske krajine, tajnik županijske Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a, a najpoznatiji je kao upravitelj braniteljske zadruge Patriot u Dabru na čijem se poligonu organiziraju airsoft ratne igre.

- O događaju za kojega me pitate dao sam detaljnu izjavu policiji i više ništa ne bih želio govoriti – kazao nam je Ivan Čikara.

U pratnji dvojice policajaca, koji su stigli na poziv, Vujević je otišao u sinjsku Policijsku postaju gdje se zadržao oko pola sata. Tu je u zapisnik ispričao svoju verziju sukoba s Čikarom. Izjavu u postaji dao je i Čikara.

U policiji su, kako smo saznali, cijeli događaj okarakterizirali kao narušavanje javnog reda i mira.

Ovo nije prvi napad na Čikaru. Podsjetimo, u kolovozu uoči ovogodišnje Alke Čikaru je u dvorištu Franjevačkog samostana pred svim alkarima, alkarskim momcima, upravom i alkarskim Časnim sudom verbalno napao Dražen Pavlović, predsjednik sinjske Hvidre optužujući ga za ponašanje suprotno viteškom.

Toni Paštar/EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 23:08