StoryEditorOCM
Dalmacijaimotski čelnik hus-a ozren matijašević o budućnosti proizvodnih tvrtki u gradu

U rukama Vlade RH sudbina je 350 zaposlenih

Piše PSD.
18. svibnja 2009. - 18:22

Čelnik HUS-a Ozren Matijašević zabrinut je za radna
mjesta u Imotskom            Nikša Stipaničev / CROPIX
U rukama Vlade RH je sudbina 350 zaposlenih u tri jedine proizvodne tvrtke u Imotskom - Tvornica trikotaže ‘‘Trimot’’, Poljoprivredni kombinat ‘‘Imota’’ d.d. i Vodoprivreda Imotski.

Rečeno je to na izvanrednoj konferenciji za novinare na kojoj je, osim čelnih ljudi sindikata tih imotskih tvrtki, bio i predsjednik HUS-a Ozren Matijašević.

- Ako je strategija Vlade u ovoj recesiji da se pomogne proizvodnim tvrtkama koje ostvaruju dohodak i nisu na grbači državnog proračuna, onda zasigurno treba hitno rješavati status imotskog ‘‘Trimota’’ koji u teškoj tekstilnoj konkurenciji ima i tekakve šanse opstati na tržištu.

Isto tako, u ‘‘Imotinim’’ rukama je sudbina ne samo 96 zaposlenih nego i 1300 kooperanata vinogradara s područja Imotske krajine. Oni, unatoč poteškoćama u poslovanju, stabilno stoje, a već su iz vlastite akumulacije isplatiti 30 posto duga za prošlogodišnju berbu.

Što se, pak, tiče Vodoprivrede Imotski i oni kao građevinska tvrtka mogu opstati i spasiti zaposlene ako Ministarstvo financija otpiše svoja dugovanja, samim time i država uđe kao jedan od vlasnika u to poduzeće, rečeno je na sastanku sindikalista u Imotskom.

Braco ĆOSIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 15:22