StoryEditorOCM
Dalmacijastigli skandinavci

U Makarskoj otvorena Romana, prvi veći hotel još od davne 1983.

29. svibnja 2016. - 23:54
hotel_romana10-290516

Hotel Romana na atraktivnom makarskom Biloševcu započeo je s radom, a prvih 300 gostiju stiglo je iz skadinaviskih zemalja. Preostalih 60-ak dolazi u srijedu, kada će 120 apartmana Romane biti u cijelosti popunjeno.

- Vodeći europski i skandinavski turoperator Apollo naš je partner s potpisanim ugovorom na pet godina zahvaljujući kojem je odlična ovogodišnja prodaja Romaninih kapaciteta. U suradnji s njima izgradili smo koncept obiteljskog hotela, prvi takav na Makarskoj rivijeri, i prilagodili sadržaje s vrtićima, bazenima za djecu, igralištima, animatorima i mnogim drugim, djeci na veselje. Već prvoga dana gosti su izrazili oduševljenje smještajem uz samu plažu i kilometarsko šetalište. Otvorili smo dva velika bazena, a treći će biti napunjen sljedeću subotu. Rade restorani, slastičarnice, kafići. Nije još u funkciji kompletna ponuda plažnih objekata ispred hotela, kao ni super market, ali bit će uskoro. Ogroman kompleks izgrađen je u rekordnom roku, i sada kada je otovoren pao nam je avima kamen sa srca - rekao je direktor Ivan Gujinović.

To što je otvaranje kasnilo petnaestak dana nitko nije zamjerio, ni gosti ni Apollo, budući je u kratko vrijeme napravljen divovski posao.

Do idućeg ljeta završit će se druga faza radova, tako da će hotel moći primiti tisuću gostiju. I povećati broj radne snage!

Sada trenutno na posao dolazi 60 radnika, u sezoni će ih biti zaposleno 120.
Svi su sretni što je nakon 17 godina rovovske borbe s birokracijom svjetlo dana ugledala 50 milijuna eura vrijedna investicija. 

A Makarska je zadnji veći hotel dobila 1983. g. izgradnjom Meteora. Suvišno je obrazlagati koliko je gradu stogodišnje turističke tradicije bio potreban reprezentativan hotel, naspram pustih novoizgrađenih stambenih zgrada, što od rata niču kao kao gljive poslije kiše i koje svakodnevno Makarskoj iz ruke izbijaju adut produljenja sezone kvalitetnijim gostima.

Gradnja Romane vrlo je zoran primjer kalvarije koju prolaze investitori u Hrvatskoj. Recimo kako je prije desetak godina u Romanu htio novac uložiti Iberostar, ali u svijetu nepojmljiv odnos prema investitorima, odvratili su španjolski lanac hotela da ostanu na Makarskoj rivijeri.

Sadašnji dioničari upornošću su ipak dobili "rat" s protupoduzetničkom klimom i postigli nesvakidašnji rezultat, vrijedan svake hvale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. rujan 2024 05:07