StoryEditorOCM
DalmacijaPOLITIČKE INTRIGE

U Dugom Ratu lijevi, desni i centar protiv HDZ-a

Piše PSD.
25. rujna 2012. - 01:38
Da politička ljevica, centar i desnica mogu zajedno, poglavito kad su u oporbi, najbolje potvrđuje slučaj iz Dugoga Rata. Tamo su se, naime, ruku pod ruku uhvatili SDP, HNS i HDS (Hrvatska demokratska stranka) te udarili kontru vladajućem HDZ-u. S kojim je, nota bene, HDS sve donedavno bio u koaliciji, no nakon što je, slovom postizbornog sporazuma, red došao na HDZ-ovca da preuzme najudobniju fotelju, ljubav je pukla, a HDS, predvođen bivšim općinskim načelnikom Domagojem Vukovićem, priklonio se dojučerašnjim ljutim protivnicima.

Branko Vojnović (HNS), Bernardin Petrić (SDP) te tri HDS-ovca, Domagoj Vuković, Jozo Pavić i Tonći Vuković, složili su zajednički dopis te ga adresirali na ministra graditeljstva i prostornog uređenja Ivana Vrdoljaka, šefa državne urbanističke inspekcije Davora Oršanića i ravnatelja Županijskoga zavoda za prostorno uređenje Niku Mrčića. U dopisu upozoravaju na nepravilnosti koje su, kako pišu, nastale od 27. kolovoza do 10. rujna, odnosno tijekom javnog uvida u drugu izmjenu i dopunu Prostornog plana uređenja općine Dugi Rat.

Najviđeniji dugoratski oporbenjaci posebno su kivni na aktualnog načelnika Jerka Roglića, koji je, ističu, sa svojim suradnicima i izrađivačem plana prevario građane jer su na zidu vijećnice izvjesili tri godine stari plan, da bi tek nakon javne rasprave postavili novi plan sa svim pratećim sadržajima. Nadalje, opozicionari tvrde da su granice građevinskog područja mijenjane mimo odluke koju je Općinsko vijeće donijelo još u veljači 2011. godine, a sve kako bi se pogodavalo privatnim interesima.

Gdje su odgovori?

Smeta im što na pristigle primjedbe nisu odgovarali u pismenom obliku, a podsjećaju i na to da im je Zavod za prostorno uređenje županije već dao mišljenje prema kojemu PPU nije valjano izrađen jer je neopravdano povećan koeficijent izgrađenosti i iskorištenosti.

− Glavni je cilj aktualne vlasti da određene interesne čestice stave u građevinsko područje, te da tim česticama omoguće kolni put na štetu čestica koje su već bile u građevinskom području. Žalosno je da su pojedinačni interesi prevladali nad općinskima, te da načelnik sa suradnicima donosi odluke koje će za posljedicu imati sprječavanje razvoja Dugoga Rata, Jesenica i Duća − zaključuju oporbenjaci, te traže da se uvid u PPU što hitnije ponovi.

VINKO VUKOVIĆ


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 12:58