StoryEditorOCM
Dalmacijaudruga BUŠANJE u akciji

Tuđmanova bista u novom sjaju

Piše PSD.
7. kolovoza 2011. - 10:45

Zavičajna udruga Bušanje, iz istoimenog mjesta u općini Proložac, organiziranom radnom akcijom uredila je okoliš spomen-biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, kod poznatog izvorišta Kapljun.

Naime, vrijedni članovi udruge su dobrovoljnim radom, uz pomoć brojnih donatora, još prije dvije godine postavili bistu, i to u povodu Dana svoje općine i blagdana Velike Gospe.

Bistu je tada svečano otkrio ministar Petar Čobanković. Sada se realizira projekt uređenja okružja gdje u radnoj akciji sudjeluju mještani, ponajprije Frano Grabovac, a zanimljivo je pripomenuti da je za radnu akciju došao i Vlado Sočo na privremenom radu u Berlinu.

- Kada mi je naš predsjednik udruge Mijo Grabovac spomenuo da će se u subotu održati akcija uređenja prostora oko spomen-biste našega prvog predsjednika, sjeo sam u petak u auto i iz Berlina pravo u rodne Bušanje. Sada sam sretan što smo završili ovo spomen-obilježje. Još čekamo ukrasne lance i bista našem Franji bit će u lijepom okruženju - veli nam Vlado.

tekst i slika: braco ćosić 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2024 06:26