StoryEditorOCM

Svečanom sjednicom proslavljena 21. obljetnica utemeljenja općine Šolta

Piše PSD.
1. kolovoza 2014. - 17:14
Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježena je 21. obljetnica utemeljenja i rada općine Šolta. Načelnik općine Nikola Cecić Karuzić u kratkim je crtama upoznao je nazočne sa do sada postignutim rezultatima u svim segmentima života i rada na otoku, te ih upoznao s planovima Općine usmjerenim prvenstveno na boljitak uvjeta života otočkog pučanstva.

Prioritet je izgradnja infrastrukture, dovršenje i izgradnja školske dvorane, cesta-zaobilaznica-poljskih puteva, te kanalizacija.

U ime brojnih gostiju nazočnima se obratio saborski zastupnik Ante Sanader. Čestitajući Dan općine izrazio je potporu koju će, vjeruje, pružiti i drugi kako bi stanovnici ostali živjeti na Šolti uz uvjete života približno jednake onima na kopnu.

Dobitnici ovogodišnjih priznanja su: Zef Perkpalaj, Šeila Balić Svalina te Stanka i Ante Kalebić.

Nagrade su dobili: Bratovština Sv. Martina - D.Selo i HL Dvorac d.o.o.. Pjesnik - veliki prijatelj Šolte imenovan je počlasnim građaninom Šolte te mu je dodjeljena staklena figura Šoltanke - rad akademske kiparice Julijane Voloder. U ime svih nagrađenih riječ zahvalnosti uputio je Jakša Fiamengo i Ivan Kuret.

Mirjana Blagaić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:58