StoryEditor
Dalmacijanešto je trulo...

Splite, što ti se događa?! Dok cijeli grad još bruji o šokantnom napadu na srpske vaterpoliste na Rivi, osnovna škola osvanula išarana porukama mržnje

Piše Andrea Topić
11. veljače 2019. - 12:31
IMG_0818

Dan nakon što su na splitskoj Rivi veliki huligani napali vaterpoliste Crvene zvezde, zgrada Osnovne škole "Skalice" osvanula je išarana porukama mržnje i netolerancije.

VIDEO Huligani napali vaterpoliste Crvene zvezde na Rivi: tukli su ih na štekatu, jedan se od batina spasio skokom u more!

Zasad nepoznati "pisači" su poučeni primjerom odraslih očito zaključili da je normalno mrziti ljude samo zato što su druge nacionalnosti pa je tako na pokraj ulaznih vrata ispisano: "Mrzin školu i srbe", "smrt", zatim "smrt policiji", "stoka neodgojena", "1945", a tu su i nezaobilazne svastike.

Napisano je i "Romper Stomper". Riječ je o filmu s Russellom Croweom u glavnom ulozi koji tumači agresivnog vođu grupe rasista i neonacista u sukobu s imigrantima. Kad je nestalo mjesta na pročelju zgrade, pretpubertetski primjerak mrzitelja dohvatio se i poda gdje je ostavio veliko ušato "u" i poruku vršnjacima koja glasi "mrzi Srbiju".

Budući da oko zgrade obrazovne ustanove uopće nema kamera, velike su šanse da će počinitelj ostati neimenovan. No, možda najviše o njemu govore riječi koje je ispisao na školskom prozoru: "ku**a ne razumin jer ne želin razumit".

Od ravnateljice OŠ "Skalice" Željke Ruščić doznajemo da su o šaranju zgrade obavijestili osnivača škole (Grad Split, op.a.) i policiju te da se dalje "postupa po protokolu".

Na naše pitanje što je sa snimkama nadzora, odgovorila je da "kamera nema na školi", te da pitamo osnivača zašto ih nema. 

#SPLIT#SKALICE#Oš SKALICE

Izdvojeno