StoryEditorOCM
Dalmacijaza Dan grada

Socijala dobiva samoposlugu u Solinu

Piše PSD.
3. rujna 2015. - 23:12

Grad Solin i Gradsko društvo Crvenog križa Solin uskoro u Solinu otvaraju socijalnu samoposlugu. Samoposluga će biti smještena na adresi Zvonimirova 117 d, a otvaranje je, vele, predviđeno za Dan grada i blagdan Male Gospe, 8. rujna.

Socijalna iskaznica

Korisnici samoposluge će, navodi se, biti isključivo građani koji imaju prijavljeno prebivalište u Solinu, a uvjet je da su korisnici zajamčene minimalne naknade od Centra za socijalnu skrb, osim onih koji od Grada Solina ostvaruju pravo na naknadu za troškove stanovanja, pomoć za prehranu u pučkoj kuhinji Grada Solina ili nekoj drugoj pučkoj kuhinji, koji imaju zaključen ugovor o najmu stana u vlasništvu Grada Solina, kao i oni koji od Grada Solina po zaključku gradonačelnika ostvaruju jednokratnu novčanu pomoć ili jednokratnu novčanu pomoć za unapređenje uvjeta stanovanja, govori nam tako Joško Delale, koordinator za socijalnu samoposlugu.

- Želja nam je da kroz socijalnu samoposlugu pomognemo obiteljima koje imaju mala primanja prema broju članova obitelji, pa će korisnici socijalne samoposluge biti i obitelji koje ispunjavaju uvjet prihoda - kazuju iz Grada.

Uvjet prihoda ispunjava korisnik ako mu prihod (prosjek zadnjih šest mjeseci) nije veći od: za samca 1200 kuna, za samca s općom nesposobnosti za rad 1500 kuna, dvočlana obitelj 2000 kuna, tročlana obitelj 2800, četveročlana 3800 kuna, i za svakog daljnjeg člana 700 kuna.

Korisnici koji ostvare pravo na korištenje socijalne samoposluge dobit će iskaznicu kojom imaju pravo jednom mjesečno podići paket u socijalnoj samoposluzi.

Radno vrijeme samoposluge će biti objavljeno po otvaranju, poručuju.

- Pri Gradskom društvu Crvenog križa Solina postoji već i dućan rabljene odjeće u koji mogu doći svi u potrebi, subvencioniramo i pučku kuhinju, a socijalna samoposluga također će biti dobrodošla za sve one koji su se našli u situaciji da nemaju osnovnih sredstava za život, a koji se zbog nekog određenog razloga ne uklapaju u mjere koje već imamo, kazao je solinski dogradonačelnik Dalibor Ninčević.

MIA SESARTIĆ,
FOTO: Tom DUBRAVEC/CROPIX


Potrebna dokumentacija

Dokumenti koji će biti potrebni za ostvarivanje prava na socijalnu samoposlugu su: potvrda o isplaćenoj plaći u proteklih šest mjeseci (za one koji rade), potvrda Zavoda za zapošljavanje (ako su u evidenciji), odrezak posljednje mirovine (za umirovljenike), izjavu o broju članova kućanstva (popis članova kućanstva s OIB-om i adresom stanovanja, osobne iskaznice za punoljetne članove obitelji i druge dokumente ovisno o statusu i prilikama pojedine obitelji, a koje od njih zatraži koordinator socijalne samoposluge).


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 10:31