StoryEditorOCM
Dalmacijasvečanost na braču

Sardina izbacila novi proizvod - konzervu od ribe Adriatic Queen; Uručene i dvije donacije

Piše PSD.
27. studenog 2013. - 16:36
Uz brojne delicije pozante širom svijeta Sardina iz Postira na Braču je upravo izabcila novi proizvod – konzervu od ribe Adriatic Queen, u zanimljivom bijelom i crnom pakiranju koji je odmah dobila izvrsne ocjene.

Danas su također uručene i dvije donacije - po 50 tisuća kuna Županijskoj ligi protiv raka i Dječjem domu Maestral.

Za uspješnu tvrtku zaslužan je tim na čelu s Mislavom Bezmalinovićem koji se prije ne koliko godina odlučio za nesvakidašnji projekt, ali ne na obali, već na otoku.

Iako mnogo skuplji od sličnih projekata na kopnu, Bezmalinović je na taj način želio udahnuti duđu rodnom otoku i vratiti ga od zaborava. Danas zato na tržištu nudi brojne proizvode od ribe, palsira ih na svjetsko tržište.

Tvrtka je na početku zapošljavala oko 250 ljudi, danas ih je 300, a u planu im je još 30 ljudi. Što je najvažnije, zapsoleni su domaći, a Sardina je dokaz da se na otoku može uspjeti, i to u proizvodnji.

Dnevno preko proizvodnih hala bračke Sardine stotine tisuće različitih komada ribe, a o kakvoj je količini riječ najbolje ilsutrira podatak da radnica na traci preko svojih ruku prebaci čak 75 tisuća komada konzervi.

OJDANA KOHAREVIĆ
SNIMIO: TOM DUBRAVEC / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 10:46