StoryEditorOCM
S mora i krajainspirativna priča

Vanja je profesorica biologije, bivša ravnateljica šibenske gimnazije, ona jedri, diže utege... I sada u mirovini glumi

Piše Marija Lončar
28. rujna 2024. - 18:35
Ivanica Belamarić u mirovini ne miruje. A najveći izazov i zadovoljstvo pronašla je u glumi: redovito je, što s ponosom ističe, pohađala dramske radionice pod vodstvom Leona LučevaCropix

Dugogodišnja ravnateljica šibenske gimnazije Antuna Vrančića Ivanica Belamarić, Šibenčanima poznatija kao Vanja, iz škole je otišla prije šest godina, i svih tih godina, od prvog dana od kada je u mirovini ni sekunde nije mirovala! Kao profesorica biologije, što joj je struka, predaje u vodičkom učilištu "Izvor znanja" u programima prekvalifikacije i izvanrednog obrazovanja, a neko je vrijeme u Šibenskoj privatnoj gimnaziji radila s djecom s posebnim potrebama.

No, najveći izazov i zadovoljstvo pronašla je u glumi: redovito je, što s ponosom ističe, pohađala dramske radionice pod vodstvom Leona Lučeva, nagrađivanoga hrvatskoga glumaca, Šibenčanina, te je stalna članica dramske sekcije Udruge umirovljenika Krešimirova grada.

Gluma u umirovljeničkim danima, reći će bivša gimnazijska ravnateljica, za nju i nije toliko neočekivan izbor kako bi se možda moglo pomisliti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 18:35