StoryEditorOCM
S mora i krajaBura uz Neretvu

Opuzenski HDZ napao gradonačelnika: ‘Pročelnici mu se mijenjaju kao na traci, sada je pronašao mjesto za voljenu osobu‘

Piše Stanislav Soldo
2. listopada 2024. - 16:00

Gradski pročelnici jedinstvenog upravnog odjela Opuzena mijenjaju se kao na traci. Od 2021. godine, odnosno u mandatu aktualnog gradonačelnika Ivana Matage (nezavisni) promijenilo se čak sedam pročelnika, neki su bili zaposleni za stalno, a neki su bili vršitelji dužnosti.

Posljednji pročelnik, Mijo Šuman, na toj funkciji se zadržao tek nešto više od mjesec dana, dao je otkaz početkom kolovoza pa se trenutačno bira osmi po redu pročelnik ili pročelnica. Upravo na to upozoravaju iz Gradske organizacije HDZ-a, koji u Gradskom vijeću s partnerima ima većinu, ali je imenovanje pročelnika u ingerenciji gradonačelnika.

- U Opuzenu, malom gradiću u srcu doline Neretve, naš dragi gradonačelnik, poznat po svom neumornom trudu i znoju (najviše onom na čelu kako se primiču izbori), ovaj put se odlučio predstaviti u ulozi majstora iluzije u bajci koju nam servira.

Naš gradonačelnik je poznat po hitrim reakcijama, ne da bi riješio probleme, već da bi stvorio novu dimnu zavjesu. U maniri iskusnog političara, koji zna da je pravu odgovornost uvijek najbolje prebaciti na nekog drugog, standardno okrivljujući Gradsko vijeće i HDZ. Jer, kako drugačije objasniti probleme i vlastiti nerad, nego da su za sve krivi "oni“.

image

Zgrada gradske uprave Opuzena

Vojko Bašić/Cropix

Morate priznati da nije mala stvar pronaći idealno radno mjesto za voljenu osobu, pa sa njom nastaviti graditi poslovnu i privatnu budućnost.

A što može biti bolje od pozicije gradske pročelnice ? Kada su ga pitali: “Što ako bude više kandidata na natječaju, gradonačelnik se samo nasmijao i rekao: "Pa poništit ću natječaj! Jednostavno ne vidim drugu osobu na tom mjestu. Zar to nije dovoljno? ".

Da, dovoljno je, nakon ne znamo ni broja koliko se mijenjalo pročelnika otkad ste postali gradonačelnik, taj izbor se nameće kao jedino logično rješenje, jedno ona može s vama raditi. Gradonačelnik je toliko pročelnika promijenio u mandatu da se kao jedino logično rješenje nameće izbor željene, jer nitko drugi "ne može pratiti silne projekte i natječaje na koje se Grad prijavljuje“. Rečeno je i učinjeno, natječaj je naravno poništen - ističe se u priopćenju GO HDZ-a, Opuzena koje potpisuje predsjednik Zoran Popović, te nastavlja:

- Pa prisjetimo se, dana 02. 08. 2024. godine dakle, uoči dana Grada, kada je najveći šušur u našem "Mistu“, smatrajući naravno da isto nitko neće ni primijetiti objavljen je natječaj u Narodnim Novinama u trajanju od 8 dana.

Isti je objavljen i na službenim gradskim stranicama ne kao što je do sada bila praksa na naslovnici, već skriveno, danom isteka, ali naravno s ispravkom datuma, a sve u cilju da se nitko na ne prijavi. Dana 21.08. 2024. godine gradonačelnik donosi odluku o poništenju natječaja. Dana 10. 09. 2024. godine gradonačelnik ponovo raspisuje natječaj, a dana 27.r ujna 2024. godine povjerenstvo za provedbu natječaja donosi odluku o kandidatima koji ispunjavaju uvjete, a testiranje kandidata će se obaviti 02. listopada 2024. godine.

No pustimo sada činjenice, vratimo se u bajku, zli vijećnici s početka priče su se usudili postaviti pitanja: “Zašto je natječaj poništen?”, „Zašto ste mijenjali povjerenstvo za provedbu natječaja?“, "Koliko ste promijenili pročelnika u ove nepune četiri godine?“, "Koliko Vam je zaposlenika dalo otkaz, odnosno odbilo poslušnost?“, No, naš gradonačelnik s osmijehom odgovara: “Ponekad je potrebno malo osvježiti tim!” A kako najbolje osvježiti tim nego postaviti lojalne koji su uvijek spremni potpisati sve što poželi.

image

Uznemirili su se politički duhovi

Vojko Bašić/Cropix

Novo povjerenstvo sjedi i čeka s uzbuđenjem, a njihovi pogledi govore više od riječi – tu su da odrade posao! “Svi mi znamo tko je prava osoba za ovaj posao,” šapnu jedan od članova, dok drugi klimaju glavom, spremni na potpisivanje bez previše razmišljanja.

Dok se građani pitaju do kada će trajati ovaj cirkus, gradonačelnik i njegova buduća pročelnica uživaju u svijetloj budućnosti koju su si sami stvorili. Uostalom, kad se priča ispriča dovoljno puta, nije čudno da određeni broj ljudi povjeruje da su Gradsko vijeće i HDZ zaista krivci. 

I tako, dok se iluzija odvija, pravi problemi ostaju nevidljivi, zakopani pod brdom slatkih osmijeha i praznih obećanja. A naš gradonačelnik ? On će, s vremenom, možda postati više poznat po svojim predstavama nego po stvarnim djelima. Jer, kako stvari stoje, iluzija je mnogo lakša od stvarnosti.

Na kraju, svi znamo da će magija nestati, a stvarnost će se pojaviti. Pitanje je samo: hoće li se tada gradonačelnik uspjeti sakriti iza svojih trikova, ili će ga "Misto“ suočiti s istinom? Vrijeme će pokazati, ali do tada, uživajmo u predstavi", zaključuje priopćenje GO HDZ-a Opuzen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2024 16:01