StoryEditorOCM
S mora i krajaPRAVAC PLAŽA

Grmljavinsko nevrijeme i pljuskovi nisu ohladili more, još je ugodno za kupanje, pogledajte kolike su temperature

Piše Dalmacija SD
25. rujna 2024. - 21:32

Iako smo već lagano zagazili u kalendarsku jesen, a iznenadni pljuskovi s grmljavinskih nevremenom u protekla dva dana to nam i zorno potvrđuju, more se još nije osjetno ohladilo tako da je za malo hrabrije kupače i dalje ugodno i poželjno za kupanje.

image
DHMZ 

Temperatura mora tako se u srijedu kretala oko 23 stupnja u Komiži na otoku Visu, a u Dubrovniku je bila najviša, stalno iznad 24 stupnja Celzijeva. To je sasvim dovoljno za produžetak posezone i za turiste kojih još dosta ima na Jadranu od kojih mnogi preferiraju nešto svježije vrijeme u odnosu na onu gotovo pa tropsku klimu s nesnosnim vrućinama koja nas je pratila cijelo ljeto, počevši od njegova samoga kalendarskog početka 21. lipnja.

Na Hvaru su se temperature mora kretale lagano iznad 23 stupnja, a u Splitu su bile od 22 do 23 stupnja, kao i u Šibeniku.

Meteorolozi za iduća dva dana u Splitu najavljuju maksimalne dnevne temperature od 26 stupnjeva, pa onima koji mogu preporučujemo odlazak na plažu, jer se krajem tjedna očekuje novo pogoršanje vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2024 21:42