
Dok turistički profesionalci priželjkuju Dubrovnik kao cjelogodišnju destinaciju, gradska povijesna jezgra u kojoj je stacionirano otprilike 150 ugostiteljskih objekata, još odmara iako smo ove zime izravnim letovima povezani sa šest europskih destinacija, a početkom ožujka s dodatnih pet. Očito nedovoljno da bi potaknulo interes za ranijim otvaranjem lokala. Radi ih tek nekolicina, većina će ih, sukladno navici, otvoriti u ožujku, početkom travnja će svi biti u pogonu.
Dubrovački ugostitelj Niko Grljević otvorio je lokal mjesec dana ranije nego lani, kako kaže, zbog Feste sv. Vlaha ali i da zadrži radnike:
- Da bi ostali, moraš nešto dati i u tom, za profit šupljem mjesecu, odreći se nečega da bi kasnije dobio. Kostur ekipe imam već godinama, cijelu godinu su na plaći, ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....